Talabani: Yeni kadrolara ihtiyaç var

Talabani: Yeni kadrolara ihtiyaç var

Kürdistan Yurtseverler Birliği (KYB) Genel Sekreteri Celal Talabani’nin oğlu Qubad Talabani KYB üyelerinden eski güç ve hareket dinamiğine ulaşmaları ancak bunu yeni düşünce ve fikirlerle gerçekleştirmelerini istedi.

HEWLER - Qubat Talabani KYB’nin 29. Kuruluş yıldönümü sebebiyle Facebook sayfasından bir mesaj yayımladı. Talabani KYB’nin 30 Nisan Irak Parlamentosu  ve Kürdistan Bölge seçimlerindeki oy artışına dikkat çekerek: ’’Kürdistan Yurtseverler Birliği seçmenlerinin beklentileri boşa çıkmamalı, çalışmalarınızı hzılandırın. Bunu başarabilmemiz için de bir an önce KYB’ye verilecek bakanlıklar için uzlaşmaya varmamız gerekiyor’’ dedi.
 
KYB, 01.06.1975 yılında kurulmuş ve Güney Kürdistan’daki tüm direniş ve devrim çalışmlarına katılmış, bu mücadelede yüzlerce üyesi can vermiştir. Celal Talabani KYB’nin genel sekreteri ve Irak politik mecrasının en önemli simalarından biri olarak gösteriliyor.
 
Basnews'in haberine göre, Açıklamasında genel kongre çalışmalarına da değinen Qubad Talabani KYB üyelerine seslenerek sözlerini şöyle sürdürdü:’’ Başarılı bir kongre süreci için çok çalışmak gerekiyor, KYB’nin  başarılı, güçlü, dinamik  ruhunu canlandırmak  ve Kürdistan’a hizmet edebilmek için yeni fikirlere ve bakış açılarına ihtiyacımız var’’
 
1977 yılında doğan Qubad Talabani Amerika’daki öğrenininden sonra Kürdistan Hükümeti Amerika temsilciliği görevinden bulundu.
 
Yeni kurulacak hükümette başbakan yardımcılığı görevini üstlenmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.