Taksim'de en az 26 gözaltı

Taksim'de en az 26 gözaltı

İstiklal Caddesi'nin birçok noktasında halkı darp ederek gözaltına alan polisler basın mensuplarının görüntü almasını da engelliyor. En az 26 kişinin gözaltına alındı.

İSTANBUL - İstiklal Caddesi'nden Taksim Meydanı'na çıkmaya çalışan Avusturyalı iki turist gözaltına alındı.

Talimhane tarafından Gezi Parkı'na bakan bir binaya "Korkmayın" yazılı pankart asan 3 kişi de polis tarafından gözaltına alındı.

Polis, Mis Sokak'a girerek bazı işyerlerine baskın düzenlemeye çalıştı. Gözaltı sırasında bir kadının darp edildiği görüldü. En az 4 kişinin gözaltına alındığı sırada yaşlı bir kişi ise baygınlık geçirdi.

Yine İstiklal Caddesi üzerinde "Lice'den Gezi'ye direnişe bin selam", "Bijî tekoşina Gezi", "Bijî tekoşina Lice" sloganı atarak yürüyen halk da sivil polisler tarafından coplarla darp edilerek gözaltına alındı. Polis gözaltı yaptığı sırada haber takibi yapan gazetecilere de coplarla saldırdı. 

İstiklal Caddesi'nde 3 kişinin dahi yan yana dolaşmasına izin vermeyen polisler, ara sokaklara girmek isteyen yurttaşlara da izin vermiyor.

Gözaltılara ilişkin kriz masası kuran Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) İstanbul Şubesi ise sosyal medya üzerinden yaptığı son açıklamada 26 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verdi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.