Taksicilerden ABD protestosu

Taksicilerden ABD protestosu

Taksiciler, konsolosluk önünde eylem yaptı. Konsolosluk duvarına siyah çelenk bırakıldı.

İstanbul’da konvoy oluşturarak Anadolu Yakası’ndan Sarıyer’deki ABD konsolosluğu önüne gelen taksiciler, ‘ekonomik savaş’ olarak nitelendirdikleri gerileme karşı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında olduklarını söylediler.

İstanbul Taksi Durakları Derneği Başkanı Resul Sivri, günümüzdeki savaşların farklı yöntemlerle yapıldığını belirterek, “Savaş yöntemlerinden biride ekonomik savaştır. Kurtuluş savaşında nasıl ki cephe savaşları ile yedi düvele galip geldiysek 15 Temmuz’da küresel güçlerin oyuncağı FETÖ girdabını bertaraf ettiğimizi unutmayın. Bu günde üzerimize oynanan ekonomik savaş olayını ülkece savaşarak kazanacağımızdan zerre şüphemiz yoktur. Bugün siyasi görüş ve parti ayrımı yapmaksızın taksici esnafı olarak devletimizin yanında olduğumuzu ve üzerimize düşen hiçbir görevden kaçmayacağımızı tüm dünyaya haykırıyor ve devletimizden de ekmeğimizi çalan Amerikan şirketi hırsızlara karşı anladıkları dilden bir karşılık olarak verilmesini, hem ABD’ye bir cevap hem de taksici esnafına da bir moral olacağının bilinmesini istiyoruz. Asıl amaçlarının Türkiye olmadığını Recep Tayyip Erdoğan olduğunu tüm dünya bilmektedir” dedi.

Basın açıklamasının ardından taksiciler konsolosluk duvarına siyah çelenk bıraktı.

Eylemin ardından taksiciler konsolosluk önünden ayrıldı.

(DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.