Taciz suçlamasıyla tutuklanan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı

Taciz suçlamasıyla tutuklanan uzman çavuşun ifadesi ortaya çıktı

Şırnak'ta 12 Nisan'da bir kadını taciz ettiği iddiasıyla darp edilen uzman çavuşun mahkemedeki ifadesi ortaya çıktı.

Uzman Çavuş Z.Ç. ifadesinde, yaşananların tamamen yanlış anlaşıldığını ve asla böyle bir harekette bulunmadığını savundu.

Z.Ç, alkol aldıktan sonra yoldan geçerken bir kadının yardım isteyerek bağırdığını duyduğunu, bu nedenle binaya girdiğini ancak içerideki kadınların bağırmaya başlaması üzerine kendisine yönelik şaşkınlıkla tepki gösterdiğini ifade etti. Alkol tüketiminin ardından yaşanan olaylarda net hatırlamadığı noktalar olsa da, içerideki kadına asla cinsel amaçlı ya da başka bir amaçla dokunmadığını vurguladı.

Ç., ifadesine devam ederek olay gününü detaylandırdı. Normal mesai sonrası alkol aldığını belirten Ç., bir kadının yardım çığlıklarını duyarak olay yerine gittiğini, fakat sonrasında kendisine yönelik bir saldırı yaşandığını ifade etti. Özellikle kendisinin asker olduğunu belirterek yardım etmeye geldiğini söylediğini ve bu durumda zarar verme niyetinin olmadığını dile getirdi. Kendisine yöneltilen suçlamaları kabul etmediğini ve bir plan yapacak olsa daha farklı bir şekilde hareket edeceğini belirtti.

Bir şey yapacak olsa tasarlayarak hareket edeceğini söyleyen Z.Ç., "Bana gösterilen dosyadaki görüntülerdeki şahıs benim. Görüntülerde de anlayacağınız gibi ben duyduğum ses üzerine hızlı bir şekilde binaya girdim. Bunun dışında bir şey yapacak olsam tasarlardım ve bu şekilde hareket ederdim. Ben üzerime atılı suçlamaları kesinlikle kabul etmiyorum. Mesleğimde saygın ve sevilen bir insanım, görevde yükselme sınavında başarılı olduğum için bir hafta sonra bu sınava girecektim. Böyle bir şey yapmam söz konusu değildir. Benim de bir ailem var. Bu olaydan dolayı kamuoyunda linç edildim. Bana iftira atanlardan da ben şikayetçiyim" dedi.

Mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilen Ç.'nin ifadesi ve yaşananlar üzerine kamuoyunda tartışmalar devam ediyor. Öte yandan, olaya karışan diğer şüphelilerin gözaltına alındığı ve soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Ne olmuştu?

12 Nisan 2024 tarihinde Şırnak merkez Dicle Mahallesi'nde evli bir kadını taciz ettiği iddiası ile çevredekiler tarafından bir uzman çavuş darp edilmiş, olaya karışan 4 şüpheli Şırnak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınmıştı. Valilik tarafından şüpheli uzman çavuş görevden uzaklaştırılarak resmi soruşturma başlatılmış, Şırnak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından da uzman çavuş hakkında gözaltı kararı alınmıştı.

İlgili Haberler
 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.