Suudi prens: CIA'e güvenmiyorum

Suudi prens: CIA'e güvenmiyorum

Suudi Arabistan'ın eski istihbarat şefi olan prens Turki: CIA'in Kaşıkçı raporuna güvenmiyorum.

Amerikan Merkezi Haber Alma Teşkilatı’nın (CIA) Cemal Kaşıkçı cinayetinin veliaht prens Muhammed bin Selman’ın talimatıyla işlendiği yönündeki raporuna Suudi Arabistan’dan bir tepki daha geldi. Kraliyet ailesinin üst düzey üyelerinden prens Turki el Faysal, ‘inandırıcı bir sonuca varmak konusunda CIA’e güvenilemeyeceğini’ söyledi.

Ülkenin eski istihbarat şefi olan ve ABD ile İngiltere’de büyükelçilik görevi yapmış olan Türki el Faysal, “CIA’in değerlendirmelerinde kesinlik ve doğruluk açısından en yüksek standartlara sahip olduğu söylenemez. Bunun çok sayıda örneği var” dedi. Prens, CIA’in Irak savaşı öncesinde Saddam Hüseyin’in kimyasal silahlara sahip olduğuna dair değerlendirmesine atıf yaparak, “Bu, değerlendirmelerin en yanlışıydı ve binlerce kişinin hayatını kaybettiği topyekûn bir savaşa yol açtı” diye konuştu. Faysal, “CIA’in ABD’de neden yargılanmadığını anlamıyorum. İstanbul’daki başkonsoloslukta kimin suçlu olup olmadığı, kimin ne yaptığı konusundaki değerlendirmelerine yanıtım bu” dedi.

CIA, Kaşıkçı’nın 2 Ekim’de randevuyla girdiği İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğu’nda öldürülmesine ilişkin raporunda, operasyonun prens Muhammed’in emriyle yapıldığı kanaatine varmıştı. Rapor hakkında geçen hafta Amerikan hükümetinin yetkililerine de brifing verilmişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.