Suudi Arabistan'dan 'Garantiye alın' çağrısı

Suudi Arabistan'dan 'Garantiye alın' çağrısı

Suudi Arabistan, İran Devrim Muhafızları Ordusu’na bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin öldürüldüğü ABD hava saldırısının ardından durumun daha da kötüleşmesinin önlenmesi için ‘sağduyu’ çağrısı yaptı.

Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA’nın, krallıktan bir yetkiliye dayandırdığı açıklamada, “Irak’ta artan gerginlik ve terör eylemlerinin bir sonucu olarak bu ülkede yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiği” ve “Bölgenin güvenlik ve istikrarı için, terörist gruplar tarafından gerçekleştirilen eylem ve tehditlerin durdurulması gerektiği” ifadeleri yer aldı. 

Yaşanan hızlı gelişmeler ışığında her türlü beklenmeyen sonuca karşı ‘sağ duyunun’ önemine vurgu yapılan açıklamada, “Suudi Arabistan Krallığı, tüm dünya için hayati önem arz eden bu bölgenin güvenlik ve istikrarının garantiye alınması için gerekli adımları atması konusunda uluslararası toplumdan sorumluluğunu yerine getirmesini bekliyor” denildi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.