Suudi Arabistan saldırılarında gözaltına alınanlardan 12'si Pakistanlı

Suudi Arabistan saldırılarında gözaltına alınanlardan 12'si Pakistanlı

Suudi yetkililer, Pazartesi günü Medine'deki üç bombalı saldırılarıyla bağlantılı olarak gözaltına alınan 19 kişiden 12'sinin Pakistanlı olduğunu duyurdu.

İçişleri Bakanlığı sözcüsü, Medine'de Hz. Muhammed'in mezarının da bulunduğu Mescid-i Nebevi camiinin önünde intihar saldırısı düzenlen kişinin de daha önce madde bağımlılığı sorunu yaşayan 26 yaşındaki Suudi Arabistan vatandaşlı Muslim Hamad olduğunu açıkladı.

Katif'teki intihar saldırılarını düzenleyenlerin de 23 yaşındaki Abdülrahman el Ömer, 20 yaşındaki İbrahim el Ömer ve 20 yaşındaki Abdülkerim el Hüsni oldukları belirtildi ancak uyruklarına dair bir açıklama yapılmadı.

Bakanlık, hiçbirinin üzerinden Suudi kimliğinin çıkmadığını söyledi. Katif'teki saldırılar Medine'deki intihar saldırılarıyla aynı gün meydana geldi. Pazartesi günü Cidde'de de üzerindeki patlayıcıları infilak ettiren bir saldırgan öldü.

Saldırıları üstlenen olmadı ancak IŞİD'den şüpheleniliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.