Suu Kyi, Arakan için Erdoğan'a dert yandı

Suu Kyi, Arakan için Erdoğan'a dert yandı

Myanmar'da Aung San Suu Kyi'nin Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşmesinde dert yandığı ortaya çıktı. Aung San Suu Kyi 'teröristlerin dezenformasyon yaptığını' iddia etti.

Myanmar’ın Dışişleri Bakanı ve hükümet başdanışmanı Aung San Suu Kyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la yaptığı telefon görüşmesinde Arakan kriziyle ilgili olarak ‘teröristlerin dezenformasyon yaptığını’ iddia etti.

Aung San Suu Kyi konuyla ilgili ‘dev bir yalan buzdağı olduğunu’ ve ‘devletin Arakan eyaletindeki herkesi koruduğunu’ söyledi.

BBC’nin haberine göre siyaset yasağı nedeniyle ‘fiili devlet başkanı’ olarak bilinen Suu Kyi, “insan hakları ve demokrasiden mahrum bırakılmanın ne demek olduğunu çoğu kişiden daha iyi bir şekilde kendilerinin bildiğini” vurgulayarak “Arakan halkını mümkün olan en iyi biçimde koruduklarını” ifade etti.

123 BİN KİŞİ KAÇTI

Siyasi sürgün olduğu dönemde Nobel Barış Ödülü’nü kazanmış olan Aung San Suu Kyi, “Rohingya Müslümanlarına yapılan katliamlara sessiz kalmakla” eleştiriliyordu. Bu süreçte Myanmarlı siyasetçinin ödülünün geri alınmasına dair öneriler de gündeme gelmeye başladı. Son iki haftada çatışmalardan kaçan 123 bin kişi Bangladeş’e kaçtı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.