Süryanilere yönelik saldırılar Mardin'de kınandı

Süryanilere yönelik saldırılar Mardin'de kınandı

KESK Mardin Bileşenleri, DAİŞ çetelerince Süryani halkına yönelik yapılan saldırıları kınamak amacıyla yürüyüş düzenledi.

MARDİN - KESK Mardin Bileşenleri, DAİŞ çetelerinin Süryani halkına yönelik yaptığı saldırıları kınamak amacıyla Mardin Karayolu Parkı'na kadar gerçekleştirdikleri yürüyüşün ardından basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DBP, HDP Mardin il, ilçe yöneticileri, Mardin Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Februniye Akyol Akay ve Büyükşehir Daire Başkanları, MEYA-DER, Barış Anneleri ve çok sayıda yurttaş katıldı. Yürüyüş öncesi KESK Mardin Şube binası önünde toplanan kitle, "İnsanlığa ses veriyoruz! Katliamı durduralım" yazılı pankart açarak, "Katil DAİŞ Ortadoğudan defol", "Süryani halkı yalnız değildir", "İnsanlık onuru DAİŞ'i yenecek" sloganları eşliğinde Karayolu Parkı'na kadar yürüyüş gerçekleştirdi. 

Yürüyüşün ardından basın açıklamasını kitle adına KESK Mardin Şubesi dönem sözcüsü Ufuk Altıntaş yaptı. Altıntaş, DAİŞ çetelerinin Ortadoğu'nun kadim halklarından biri olan Süryani halkına yönelik yaptığı saldırılara dikkat çekerek bunun insanlık tarihinin ortak değerlerine yönelik bir saldırı olarak gördüklerini söyledi. DAİŞ çetelerinin gittiği her yerde ölüm saçmaya devam ettiğini dile getiren Altıntaş, DAİŞ'in Süryanilere yönelik saldırılarını 1915 yılında yaşananlardan farklı olmadığını söyledi. Altıntaş, herkesi DAİŞ'in saldırılarına karşı ses çıkarmaya ve birlikte mücadele etmeye çağırdı. 

Açıklama yapılan beş dakikalık oturma eyleminin ardından son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.