Sur'lu çocuklara tiyatro gösterimi

Sur'lu çocuklara tiyatro gösterimi

Sur'da evlerini terk etmek zorunda kalan ailelere Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin destekleri sürerken, bir yandan da çocuklar için tiyatro gösterimi yapıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'nin evlerini terk etmek zorunda kalan Sur'lu ailelere dönük destekleri devam ediyor. Şimdiye kadar 4 bin 200 aileye ulaşarak (yaklaşık 30 bin kişi) temel ihtiyaç malzemesi desteğinde bulunan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda yaşananlardan etkilenen çocukların rehabilitasyon edilmeleri için de çalışmalarını sürdürüyor.

110 çocuk moral buldu

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Çocuk ve Kreş Hizmetleri Müdürlüğü, Sur'daki evlerini zorunlu terk ederek Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti'ne yerleşen 110 çocuğu, aileleriyle birlikte Şehir Tiyatrosu'na (DBŞT) getirdi. Şehir Tiyatrosu'nun Masîrêşka Bîçuk (Küçük Kara Balık) adlı çocuk oyunuyla moral bulan çocuklar, kısa süreliğine de olsa eğlenceli dakikalar geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.