Suriye’de kaçırılan 6 Bm Nükleer Müfettişi serbest bırakıldı

Suriye’de kaçırılan 6 Bm Nükleer Müfettişi serbest bırakıldı

Suriye’nin Hama kentinde kaçırılan Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü (OPWC) yetkilileri serbest bırakıldı.

Suriye Dışişlerinden yapılan açıklamada sabah saatlerinde 6’sı OPWC yetkilisi olan toplam 11 kişi Esad kuvvetlerinin kontrolünde olan Tebbet El İmam’dan muhaliflerin elindeki Kafr Zita’ya giderken saldırıya uğramış ve kaçırılmıştı. Konu ile ilgili açıklama yapan OPWC, kaçırılan kişilerin serbest olduklarını ve sağlık durumlarının iyi olduğunu belirtti. Nükleer müfettişlerinin ve ekibinin güvenli biçimde kamplarına döndüğü açıklandı.

Güvenliğin en önemli öncelikleri olduğunu belirten Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü Direktörü Ahmet Üzümcü, “Suriye’de bulunan nükleer müfettişlerimiz iç savaş sırasında kullanıldığı iddia edilen klor gazı ile ilgili araştırmalarını gerçekleştirdiler. Ekibimizin güvenliği bizim için en önemli öncelik ve çatışmadaki bütün tarafların ekibimize güvenlik sağlaması mecburidir” şeklinde açıklama yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.