Suriye’de en az 60 ölü

Suriye’de en az 60 ölü

Suriye’de 3 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin arifesinde en az 60 kişi hayatını kaybetti. Ocak ayının başından beri ise sadece Halep’te 2 bini aşkın sivilin ölümünden bahsediliyor.

Suriye’deki kanlı savaş her gün onlarca kişinin canını alıyor. Bugün de başta Halep’te olmak üzere, ülke genelinde en az 60 kişi hayatını kaybetti.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’ne göre Halep’te rejimin denetimindeki alanlara yönelik yapılan obüs ve roket atışlarında en az 50 kişi öldü. Cumartesi ve Pazar günleri de benzer saldırılarda 23 kişinin hayatını kaybettiği belirtiliyor. Bu bilgileri başka kaynaklardan doğrulamak mümkün görünmüyor.

Gözlemevi’ne göre ayrıca rejime ait helikopterlerden atılan varil bombaları nedeniyle, Halep’te silahlı grupların elindeki alanlarda 13 kişi hayatını kaybetti.

Gözlemevi, Halep’te Ocak ayı başından bu yana rejimin hava saldırılarında 500’ü çocuk olmak üzere 2 bin sivil hayatını kaybetti.  Halep’te Temmuz 2012’ten beri silahlı gruplar ile rejim ordusu arasında çatışmalar yaşanıyor.

Cumartesi ve Pazar günü Halep’te rejimin elindeki alanlara yapılan saldırılarda ölenlerin dışında, son iki ay içerisinde silahlı grupların düzenlediği bombardımanlarda 230 kişinin daha öldüğü belirtiliyor.

Gözlemevi, Mart 2011’den bu yana Suriye’deki çatışmalarda 162 bini aşkın kininin öldüğünü, nüfusun yarısına yakınının evlerinden kaçmak zorunda kaldığını belirtiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.