'Suriye'de çözüm için ABD ve Rusya'nın anlaşması gerek'

'Suriye'de çözüm için ABD ve Rusya'nın anlaşması gerek'

BM Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura, Suriye'de çözüm için ABD ve Rusya'nın anlaşmaları gerektiğine, aksi takdirde sorunun büyüyeceğine dikkat çekti.

Staffan de Mistura ve danışmanı Jan Egeland, BM'nin Cenevre ofisinde düzenledikleri basın toplantısında, Suriye'deki durum hakkında bilgi verdi.

"Suriye'de çözüm sağlanması için ABD ve Rusya'nın anlaşmaları ve uyuşmaları gerekmekte, aksi takdirde sorun büyük" şeklinde konuşan Mistura, "İki ülkenin ateşkes üzerinde anlaşmaları sonrasında insani yardımların yerlerine ulaştırılması gerekir" dedi.

Suriye'nin bütün bölgelerine insani yardımların ulaşmadığını ifade eden Mistura, Halep'in bombalanmasının sorunun çözümünü geciktirdiğini belirtti. Egeland ise, insani yardım konvoylarının istenilen düzeyde yerlerine ulaştırılamadığını ve birçok insanın hayati problemlerinin devam ettiğini söyleyerek, "Şu anda bu konuda herhangi bir ilerleme olduğunu söyleyemeyiz" şeklinde konuştu. (Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.