Suriye sınırına duvar bitiyor

Suriye sınırına duvar bitiyor

Suriye sınırına örülen duvarda sadece 50 kilometreye girildi. İran sınırı da baharda bitiyor.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ergün Turan, Suriye sınırında yapmakta oldukları duvarın tamamlanmak üzere olduğunu, İran sınırındaki duvarın da bahar aylarında tamamlanacağını söyledi.

Soruları yanıtlayan Turan, Suriye sınırında yapılan güvenlik duvarı ve yolunun neredeyse bitmek üzere olduğunu son 50 kilometrelik bir sınırda çalışmanın devam ettiğini belirterek, “O da bizden kaynaklı değil, güvenlik gerekçeleriyle çalışmalar yavaş ilerliyor. Orası da şu anda tamamlanmak üzere. Sınır güvenlik yoluyla beraber büyük bir oranda teslim edilmiş durumda. Suriye sınırındaki güvenlik duvarı ve daha da önemlisi yolu bitti diyebiliriz, askeri birliklerimize teslim edildi” dedi.

İRAN SINIRININ YÜZDE 50’Sİ BİTTİ

Ağrı ve Iğdır’ı da içeren 144 kilometrelik İran sınırına yapılan duvarında yüzde 50’sinin tamamlandığını bahar ayında da diğer yarısının tamamlanacağını dile getiren Turan, “Yine İç İşleri Bakanlığımızla İran sınırında bir çalışmamız var. Ağrı ve Iğdır’ı da içeren 144 kilometrelik hatta güvenlik duvarı ve yolun inşası devam ediyor. Orası Suriye sınırı gibi değil biraz daha mevsim koşullarına bağlı yavaş ilerliyor. O duvarın da yaklaşık yüzde 50’sini bitirdik. Bahar aylarında da diğer yüzde 50’sini tamamlamış olacağız” diye konuştu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.