Suriye ordusu Halep'in kuzeyinde ilerliyor

Suriye ordusu Halep'in kuzeyinde ilerliyor

İngiltere merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, Suriye ordusu ve müttefiklerinin Rus savaş uçaklarının da hava desteğiyle Halep'in kuzeyine doğru ilerlediğini ve Pazartesi günü de Halep yakınlarındaki bir tepeyi ele geçirdiğini bildirdi.

Reuters haber ajansının aktardığına göre Gözlemevi, Suriye ordusunun bölgedeki toprak kazanımlarının Türkiye'den Halep'e açılan tedarik yollarını da kesebileceğini belirtti.

Suriye resmi medyası da ordunun ilerlediğini ve amacın Halep'in kuzeyinde muhaliflerin kontrolündeki Şii köyleri Nubul ve El Zehra'ya ulaşmak olduğunu duyurdu.

Gözlemevi ordunun Pazartesi günü de Halep'in kuzeyindeki Başköy çevresinde Duveyr el Zeytun köyünü ele geçirdiğini bildirdi.

Suriye ordusunun Salı günü Halep'te ilerlemesi, Rusya'nın Beşar Esad yönetimine destek için 30 Eylül'de başlattığı hava saldırılarından bu yana en büyük saldırı olarak görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.