Suriye: Müttefikler ABD'nin ilerlemesine izin vermeyecek

Suriye: Müttefikler ABD'nin ilerlemesine izin vermeyecek

ABD Başkanı Donald Trump'ın açıklamasına Suriye'den ilk resmi yanıt geldi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın “Füzelerimiz geliyor” açıklamasına Suriye yönetiminden ilk resmi tepki geldi. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın siyasi danışmanı Buseyna Şaban, ‘Amerikan tehditleri konusunda müttefikleri ile istişare halinde olduklarını’ açıkladı. Şaban, ‘çeşitli seçenekleri olduğunu’ söyledi.

Şaban, “Müttefikler arasındaki istişare sürüyor ve onlar, işlerin Washington’ın istediği şekilde ilerlemesine izin vermeyecek” dedi. Şaban, sözünü ettiği müttefiklerin Rusya, İran ve Hizbullah olduğunun altını çizdi.

‘ANGAJMAN KURALLARI LEHİMİZE DEĞİŞTİ’ 

Lübnan kanalı El Mayadin’e konuşan Şaban, Suriye’nin savaştaki pozisyonunun güçlendiğini belirtip, “Angajman kuralları Şam’ın lehine değişti” ifadelerini kullandı.

‘RUSYA İLE HAZIRLIK YAPTIK’ 

Şaban, İsrail’i cumartesi günü Suriye’deki T4 üssüne saldırması sonrasında Rusya ile birlikte hazırlık yaptıklarını belirtti. Doğu Guta’daki silahlı isyancıların yenilgiye uğraması sonrası Batı’nın psikolojik bir savaş yürüttüğü yorumunu yapan Şaban, buna örnek olarak Amerikan yönetiminin farklı kanatlarından çelişkili açıklamalar gelmesini gösterdi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.