Suriye Kürtleri birleşik yönetimi görüşüyor

Suriye Kürtleri birleşik yönetimi görüşüyor

Suriye Demokratik Konseyi, SDG kontrolündeki bölgelerde 'birleşik bir yönetim' kurmak için harekete geçti. Tabka'da bugün bir konferans düzenleniyor.

Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) siyasi kanadı olan Suriye Demokratik Konseyi, ülkenin kuzeyinde kontrol ettikleri bölgelerde birleşik bir yönetim kurma planını görüşmek üzere biraraya geldi.

Konferans, Suriye’nin kuzeyinde ve doğusunda yaşayan Kürtlerin yanı sıra Arap ve Süryani temsilcilerin de katılımıyla Tabka kentinde düzenleniyor.

Konferansın amacı, SDG kontrolündeki bölgelerde bulunan bir dizi yerel yönetimi ve konseyi tek bir çatı altında toplamak.

Suriye Demokratik Konseyi’nin eşbaşkanı İlham Ahmed, “Bu, bölgeleri koordine edecek bir yönetim olacak çünkü [bölgeler arasında] boşluklar var… bütün bölgelerdeki ihtiyaçları ve hizmetleri güvence altına alacak” dedi. Reuters’a konuşan Ahmed, söz konusu girişime dair tartışmaların henüz ilk aşamalarında olduğunu ve bu yönetimin SDG kontrolündeki tüm bölgeleri kapsayacağını söyledi. Ahmed, “Güvenlik ve istikrarı temin etmek açısından yararlı olacak” diye konuştu.

Reuters ajansı haberinde, söz konusu yönetimin kurulması halinde ‘SDG’nin kuzey ve doğu Suriye’deki otoritesini güçlendireceği’ yorumu yaptı;

‘ESAD’LA GÖRÜŞME BAŞLAMADI’

Ahmed, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın yaptığı ‘ya müzakere ya savaş’ açıklamasının ardından müzakere yönünde bir adım atılmadığını söyledi. Ahmed, Esad’ın açıklamalarının ‘teoride kaldığı’ yorumu yaptı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.