Suriye: Karadan girecek askerler tabutta geri döner

Suriye: Karadan girecek askerler tabutta geri döner

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, “Kimsenin Suriye’ye saldırabileceğini ya da Suriye’nin egemenliğini ihlal edeceğini düşünmesin. Çünkü sizi temin ederim ki, saldırganlar ülkelerine tahta bir tabutta döner. İster Suudi olsunlar, ister Türk” dedi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, başkent Şam’da düzenlediği basın toplantısında hiçbir yabancı ülkenin kendilerinin onayı olmadan Suriye’ye asker gönderemeyeceğini söyledi.

BBC Türkçe’nin haberine göre, Mualim böylesi bir gelişmeyi saldırganca bir eylem olarak kabul edeceklerini belirterek şunları söyledi:

“Kimsenin Suriye’ye saldırabileceğini ya da Suriye’nin egemenliğini ihlal edeceğini düşünmesin. Çünkü sizi temin ederim ki, saldırganlar ülkelerine tahta bir tabutta döner. İster Suudi olsunlar, ister Türk.

“Normal akıl ve mantık, Suudi askerlerinin Suriye’de bulunması fikrinin ihtimal dışı olduğunu gösteriyor ama çılgın Suudi liderliğiyle hiçbir şey ihtimal dışı değil.”

‘Sınırlar kapatılmadıkça ateşkes mümkün değil’

Muallim, Cenevre’de başlayan ve ilerleme sağlanamadığı için ara verilen barış görüşmelerine ilişkin ise, görüşmelere ön koşul olmaksızın katıldıklarını ve hiçbir ön koşulu da kabul etmeyeceklerini söyledi.

Velid Muallim ayrıca, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un, “Türkiye ve Ürdün, Suriye ile olan sınırlarını kapatmadıkça ateşkes mümkün değil” görüşüne de katıldığını kaydetti.

Ne olmuştu?

Suudi Arabistan, IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun kara harekatı kararı vermesi halinde buna hazır olduğunu açıklamıştı.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov da, Türkiye’nin Suriye’ye askeri müdahaleye hazırlandığına inanmak için ciddi nedenleri olduğunu söylemişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.