Suriye, İsrail jetini düşürdü

Suriye, İsrail jetini düşürdü

İsrail, bir İran İHA'sını vurma gerekçesiyle Suriye hava sahasını ihlal etti; Şam yönetimi İsrail'e ait en az bir F-16'yı İsrail toprakları üzerindeyken düşürdü.

Suriye hükümeti, bu sabaha karşı hava sahasını ihlal eden İsrail savaş uçaklarını vurduğunu duyurdu. İsrail ordusu, Suriye hava sahasını ihlal etmelerine gerekçe olarak, İran’a ait bir insansız hava aracını (İHA) gösterdi. İsrail uçakları, İHA’nın kendi hava sahalarını ihlal ettiği iddiasıyla Suriye hava sahasına girerek, İran’a ait olduğu öne sürülen üsleri vurdu. Suriye’nin hava savunma sistemleri ise uçaklardan en az birini, İsrail hava sahasına döndüğü sırada düşürdü.

İki pilot da sağ kurtulurken, Haarez gazetesi birinin durumunun ağır olduğunu duyurdu.

KAÇ UÇAK DÜŞÜRÜLDÜ?

Reuters’ın ismini açıklamadığı bir Suriye hükümet yetkilisi, birden fazla uçak düşürdüklerini savunarak “İsrail düşman unsuru şafakta ülkemizin iç kesimlerindeki askeri üslerden birine karşı yeni bir saldırganlık sergiledi. Hava savunma sistemlerimiz buna karşı çıktı ve birden fazla uçağı vurduk” diye konuştu. İsrail ordusu ise birden fazla uçağın düştüğünü yalanladı.

İSRAİL: 12 HEDEFİ VURDUK

İsrail ordusunun açıklamasında, Suriye ve İran’a ait 12 hedefin vurulduğu, bunlar arasında hava savunma sisteminin de bulunduğu belirtildi.

GERİLİM DİNMEDİ: SİRENLER, PATLAMALAR

Sabah saatlerinde yaşanan bu hareketliliğin ardından, Suriye devlet televizyonu SANA ‘hava savunma sistemlerinin İsrail’in yeni bir saldırısında karşılık verdiğini duyurdu. Habere göre, Şam kırsalından patlama sesleri geliyor. İsrail basını ise Suriye tarafından atılabilecek füzelere karşı sınır kentlerinde sirenlerin çaldığını duyurdu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum