Suriye: Devlet başkanlığı kırmızı çizgimiz

Suriye: Devlet başkanlığı kırmızı çizgimiz

Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, devlet başkanlığı seçimlerinin kırmızı çizgileri olduğunu söyledi. Muallim, ayrıca, Suriye’de federalizmi öneren bir çözümü de reddettiklerini söyledi.

Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, 14 Mart Pazar günü yapılması planlanan  Cenevre görüşmelerine katılacaklarını duyurdu.

Rejim heyetinin pazar günü kente varacağını söyleyen Muallim 24 saat bekleyeceklerini, muhalefetin gelmemesi halinde Cenevre’yi terk edeceklerini söyledi.

Suriye devlet başkanlığı mevkisi hakkında muhaliflerle görüşmeyeceklerini söyleyen Muallim, devlet başkanlığı seçimlerinin kırmızı çizgileri olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanı “onlara eğer fikirleri buysa görüşmelere gelmemeleri çağrısı yapıyorum. Bu hayallerden kurtulmalılar” dedi.

BM Suriye Temsilcisi Staffan de Mistura’nın 18 ay içinde ülkede devlet başkanlığı seçimi yapılacak açıklamasına da tepki gösteren Muallim, “Mistura dahil  hiç kimsenin devlet bakanlığı seçimini tartışmaya hakkı yok . Bu hak Suriye halkına ait” dedi.

Siyasi geçiş sürecinin kendileri için  yeni anayasa ve  eski hükümetin genişletilmiş hali olduğunu savunan Muallim, Suriye’de federalizmi öneren bir çözümü de reddettiklerini söyledi.

Suriye muhalefetinin kurduğu Yüksek Müzakere Konseyi’nden Munzir Mahus, rejimi görüşmeleri başlamadan bitirmekle suçladı. Mahus, “Muallim bu açıklama ile Cenevre’nin tabutuna çivileri çakmaktadır.  Cenevre’yi başlamadan bitiriyor” dedi. (İMC)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.