Sur'dan çıkan anne ve 2 yaşındaki Beritan cezaevine gönderildi

Sur'dan çıkan anne ve 2 yaşındaki Beritan cezaevine gönderildi

Sur'dan 4 gün önce çıkarken gözaltına alınan 22 kişiden 8'i daha nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 3 Mart gecesi yaralıları ambulansa götürmek için çıkarken gözaltına alınan ve 4 gündür gözaltında tutulan 22 kişi, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ndeki ifadelerinin ardından adliyeye çıkarıldı.

Savcılığa çıkartılan 11 çocuktan, 10'u serbest bırakılırken, akli dengesi yerinde olmayan ve bu yönde sağlık raporu bulunan M.Ç. adlı çocuk ise "örgüt üyeliği" iddiasıyla tutuklandı. 

Diğer gözaltındaki 11 kişinin savcılık ifadelerinden sonra Bahattin Erkaplan, Hülya Erkaplan ve Aynur Arslan için adli kontrol uygulama talebiyle tahliyeleri talep edilirken, diğer 8 sivil yurttaş için ise "Anayasal düzeni bozma" ile "Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma" iddiasıyla Nöbetçi Mahkemeye sevk edildi.

Mahkemeye ifade veren 8 kişi, aynı gerekçelerle tutuklandı. Erkaplan kardeşler ile Arslan ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Mahkemenin hakkında tutuklama kararı verdiği kişiler arasında Remziye Tosun ile 2 yaşındaki kızı Beritan da bulunuyor. Beritan'ın babası da daha önce tutuklanmıştı. 

Nöbetçi Mahkeme'nin tutuklama kararı verdiği yurttaşların isimleri şöyle: 

M. Can Alpaydıncı, DBP Bağlar İlçe Eşbaşkanı Reyhan Kavak, Remziye Tosun ve kızı Beritan (2), Cengiz Abiş ve eşi Emine, Bedri Oğuz, Ümit Özkan, Deniz Ataş.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.