Sur'daki kamulaştırmaya karşı hukuk komisyonu kuruldu

Sur'daki kamulaştırmaya karşı hukuk komisyonu kuruldu

Sur ilçesinin "Acele kamulaştırma" kararına karşı hukuk örgütleri ve hukukçulardan oluşan bir hukuk komisyonu kuruldu.

Diyarbakır'ın Sur ilçesine ilişkin Bakanlar Kurulu tarafından alınan "Acele kamulaştırma" kararına karşı İnsan Hakları Derneği (İHD), Diyarbakır Barosu, Mezopotamya Hukukçular Derneği (MHD), Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), Sosyal Haklar Derneği, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Yerel Yönetimler Komisyonu'nun da aralarında bulunduğu kurumlar hukuk komisyonu oluşturdu.

Komisyonda bulunan MHD Eşbaşkanı Avukat Serhat Eren, "Acele kamulaştırma" kararı alınarak Sur'u insansızlaştırmaya çalışıldığını ve devletin bir bütün olarak Sur'a el koyma kararı olduğunu söyledi. Eren, komisyonun mülkiyet hakkı ve yaşam alanlarının korunmasına ilişkin hukuksal başvurularda bulunmak üzere kurulduğunu ifade etti. Eren, komisyonun her türlü hukuksal yollara başvuracak, suç duyurusunda bulunacağını aynı zamanda iptal davaları açacağını söyledi. 

'Eski belediye başvuru merkezi hizmeti veriyor'

Sur halkına çağrıda bulunan Eren, "Şuan ihlal edilen bazı haklar var. Bu ihlal edilen hakların önüne geçmek, tespitlerin yapılması açısından da bu komisyonlara başvurmalarını istiyoruz" dedi. Eren, Komisyonun şuan Sur içerisinde Ulucami civarında belediyeye ait eski binanın danışma merkezi ve başvuru merkezi olarak hazır bulunduğunu, insanların buraya başvurarak, davaların açılması konusunda o komisyondan her türlü hukuksal desteği alabileceğini söyledi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.