Sur'da yaralar sarılıyor, aileler geri dönüyor

Sur'da yaralar sarılıyor, aileler geri dönüyor

Sur'da göç etmek zorunda kalan mağdur ailelerin yaraları sarılmaya devam edilirken, 3 hafta içerisinde 403 ev ve işyerinin onarılmasının ardından çok sayıda aile evlerine geri döndü.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 83 gündür devam eden sokağa çıkma yasağı boyunca ilçedeki yıkım ve tahribatı tespit etmek için kurulan Kriz Masası, çalışmalarına devam ediyor. Kriz Masası'nın koordinesinde oluşturulan 5'er kişilik teknik ekiplerin, İskenderpasa, Abdaldede, Alipaşa, Lalebey, Süleyman Nazif, Ziya Gökalp, Cami Nebi, Cami Kebir, Melik Ahmet mahallelerinde yürüttüğü yapı kontrol ve hasar tespit çalışmaları sonucu tahrip edilen birçok ev ve işyeri yeniden onarıldı. 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi Belediyeler Birliği (GABB), Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi'nin oluşturduğu ortak Kriz Masası, 21 gündür devam ettiği çalışmalar kapsamında hasar tespit edilen 403 ev ve işyeri onarıldı. 

haberinfotograflari.gif
Ortak dayanışma ruhuyla yaralarını sarıyor

Yürütülen çalışmalarda en önemli ayağı, soğuk kış şartlarında mağdur edilen yurttaşların temel gıda ve giysi ihtiyaçlarının karşılanması. Bugüne kadar muhtaç durumdaki aileler için Bin gıda kolisi dağıtılırken, 825 adet battaniye ve 564 sünger dağıtıldı. Bu yardımlarla birlikre ailelere 100 dolayında soba yardımı yapıldı. Kuşatma ve saldırılardan en çok etkilenen çocuklar için ise bin 500 adet mama ve çocuk bezi dağıtıldı.

Bu yardımların akabinde evleri zarar gören yurttaşların evlerinin onarılması geliyor. Seferberlik ruhuyla yürütülen bu çalışmalarla ilçe sakinlerinin yaraları sarılmaya çalışılıyor.  Yürütülen bu çalışmalar sonucu, göç etmek zorunda kalan aileler de evlerine geri dönmeye sürdürüyor.

Kriz Masası aracılığıyla yardımlar sürüyor 

Kriz Masası'nın evlerinde göç etmek zorunda kalan ailelere dair çıkardığı verilere göre, Sur'un yasaklı mahallerin diğer mahallerine 2 bin 89 aile göç etti. Suriçi'den kentin diğer merkez ilçeleri olan Bağlar, Kayapınar ve Yenişehir ilçelerine ise 2 bin 739 ailenin göç ettiği tespit edildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.