Sur’da Keçi Burcu’na seyyar tuvalet

Sur’da Keçi Burcu’na seyyar tuvalet

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur’da, surları birbirine bağlayan 82 burçtan en çok bilineni Keçi Burcu’nun tepesine ise özel harekatçılar tarafından seyyar tuvalet kuruldu.

Aralık ayından bu yana sokağa çıkma yasağının uygulandığı ve büyük bir yıkımın yaşandığı Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, UNESCO tarafından koruma altına alınan ilçenin tarihi burçlarının her bir kapısı kum torbası, beton blok ve bariyerlerle arama noktasına çevrilmiş durumda.

İlçenin Mardinkapı tarafındaki Keçi Burcu da karargah olarak kullanılıyor.

DİHA’nın haberine göre; yasak öncesinde Diyarbakır’a gelen hemen herkesin uğradığı ve buradan Hevsel bahçeleri, On Gözlü Köprü ve Kırklar Dağı manzarasını izlediği, Surları birbirine bağlayan 82 burçtan en çok bilineni Keçi Burcu’nun tepesine ise özel harekatçılar tarafından seyyar tuvalet kuruldu.

Dışarıdan da rahat bir biçimde görülen tuvaletin pis su gideri ise burcun duvarlarından sızarak aşağı dökülüyor.

Burçta ayrıca, dev bir Türk bayrağını asılmış durumda.

Halen yasak nedeniyle kimsenin gidemediği 9 bin yıllık Keçi Burcu, 30 medeniyete ait izleri, motifleri üzerinde barındırıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.