Sur'da endişeli bekleyiş: Yıkmayın

Sur'da endişeli bekleyiş: Yıkmayın

Siyasetçiler, TMMOB ve Sur halkı, Sur'daki yıkım kararına karşı ortak basın açıklaması yaptı. DBP Sur İlçe Binası önünde yapılan açıklamada konuşan Sur halkı evlerini terk etmeyeceklerini söylediler.

Siyasetçiler ve kitle örgütleri Sur halkıyla birlikte basın açıklaması yaptı. Açıklamaya DBP ve ESP temsilcileri ile HDP Diyarbakır milletvekilleri Feleknas Uca ile Ziya Pir’in yanı sıra TMMOB Diyarbakır Şubesi Başkanı Şerefhan Aydın katıldı.

Sur halkının da katıldığı açıklamada konuşan DBP Diyarbakır İl Başkanı Zeki Baran, Sur’da 6 mahalleye hâlâ girilemediğini hatırlattı. Baran, Lalebey ve Alipaşa mahallelerinde de aynı şeyin yapılmak istendiğini belirterek, Sur’da yaşayan ve evlerini terk etmek istemeyen insanların ‘elektrik ve sularının kesilmesiyle tehdit edildiğini’ söyledi.

‘SUR RANTA AÇILACAK’

Basın açıklamasına katılan TMMOB Diyarbakır Şubesi Başkanı Şerefhan Aydın ise Sur’un ranta açılmak istendiğini söyledi. Aydın, “Halka rağmen halk adına bir şey yapmaya çalışmak ciddi travmalara neden olacak. Bunu daha önce buradan göç eden insanlarda gördük. Evlerini satıp gittiler ve perişan oldular, ekonomik güçleri oranında yine gecekondu mahallerine yerleştiler” dedi.
Sur’un yıkılan diğer 6 mahallesi gibi Lalebey ile Alipaşa’nın da ranta açılmak istendiğini ileri süren Aydın, halkın ihtiyaçları göz önüne alınmadan gerçekleşecek her projeye karşı olduklarını söyledi.

SUR HALKI KARARLI

Basın açıklamasına katılan Sur halkı da konuştu. “Burada doğduk burada ölmek istiyoruz” diyen yurttaşlardan biri, ne olursa olsun evini satmayacağını söyledi. Yıkıma karşı çıkan kadınlar ise ancak Sur içinde yaşayabileceklerini dile getirerek, “Bizi açlığa mahkum edecekler” diyerek yıkıma tepki gösterdiler.

Lalebey ve Alipaşa’da oturan ve evleri yıkım tehlikesi altında olan Surlular sabah saatlerinde kilise meydanında toplanarak sorunlarını anlatmak üzere Valiliğe yürümek istemişti. Yürüyüşe izin vermeyen polis, dile getirilen sorunları yetkililere ileteceklerini söyleyerek mahallelilerden dağılmalarını istedi.

Evleri yıkılacak yapılar listesinde yer alan Surlular, yapılan açıklamalara rağmen rahat bir nefes almış değil. Bir ay sonra okulların tatil olacağını, ancak bunu bile beklemeden evlerinin yıkılacağı endişesi taşıyorlar.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.