Sur’da çekilen ırkçı klip hakkında soruşturma

Sur’da çekilen ırkçı klip hakkında soruşturma

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur’da, SAT5 takma isimli bir kişi tarafından, ırkçı ifadelerin ve tehdit dolu sözlerin kullanıldığı şarkıya klip çekilmesi hakkında Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlattı.

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde “sokağa çıkma yasağı” gerekçesiyle 148 gündür kimsenin girişine izin verilmediği sokaklarda SAT5 takma isimli şahsın çektiği ırkçı klip hakkında soruşturma başlatıldı.

Kimliği belirsiz maskeli şahsın kimden izin alarak buraya girdiği bilinmezken, konuya ilişkin Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

“Sur şehitlerimizin anısına” diye paylaşılan klipte, harabeye dönen bir binada yüzü maskeli ve yanında silah olan şahıs, telsizden gelen “Allah için vurun, peygamber için vurun, şehitlerimiz için vurun” anonsu ile başlıyordu.

Günlerdir ailelerin cenazelerini almak için nöbette olduğu Sur’da şahsın rahat bir şekilde klip çekmesi, enkaz aralarında ve harap olmuş binalarda dolaşması, yine klipte insansız hava aracının kullanılması dikkat çekmişti.

Emniyet ve valilikten ‘Haberimiz yok’ açıklaması

Yasaklı Sur’da drone kullanılarak çekilen klip için hem emniyet hem de valilik haberimiz yok açıklaması yaptı.

Diyarbakır Valiliği, kendilerine bir izin başvurusu yapılmadığını duyurdu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.