Sur'a yönelik tedbir talebine AYM'den ret

Sur'a yönelik tedbir talebine AYM'den ret

Diyarbakır Sur'da hayatını kaybeden Helin Şen'in ailesi tarafından sıkıyönetim uygulamasına ilişkin tedbir kararı verilmesi talebiyle Anayasa Mahkemesi'ne yaptığı başvuru reddedildi.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 12 Ekim'de polis tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden 12 yaşındaki Helin Şen'in ailesinden Ekrem Şen, Nazmiye Şen, Kadir Şen ve Cennet Şen tarafından Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru yapılarak Sur'daki yasağın kaldırılmasına yönelik tedbir kararı verilmesi istenmişti.

İnsan Hakları Derneği Diyarbakır Şubesi avukatları aracılığıyla 31 Aralık 2015'te yapılan başvuruda, uygulamanın kişilerin güvenliğini ve yaşam hakkını ihlal ettiği belirtildi.

Dicle Haber Ajansı'nın haberine göre, AYM tarafından verilen kararda Sur Kaymakamlığı'nın Şen ailesine bin 900 TL maddi yardım yaptığı belirtilerek, "Ayrıca Kaymakamlığın bireysel başvuru yapıldıktan sonra bir kez daha başvuruculara nakdi yardım yapma kararı aldığı anlaşılmaktadır. Dosya kapsamındaki bilgi ve belgelerden sokağa çıkma yasağı nedeniyle başvurucuların yaşamlarının tehlike altında olduğuna ya da temel ihtiyaçlarının karşılanmadığına dair bir sonuca ulaşılamamıştır. Açıklanan nedenlerle, başvurucuların yaşamlarına ya da maddi veya manevi bütünlüklerine yönelik derhâl tedbir kararı verilmesini gerektirecek nitelikte ciddi bir tehlike altında bulunmadıkları anlaşıldığından bu aşamada tedbir taleplerinin reddine karar verilmesi gerekir" denildi.

Kararın oy birliği ile çıktığı belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.