Sur'a 480 kardeş aile

Sur'a 480 kardeş aile

Kardeş Aile Kampanyası çerçevesinde Sur'da 480 kardeş aile edinildi. Gıda malzemelerinin toplandığı ve el birliği ile çalışmaların yürütüldüğü depoya gönüllü desteği de sürüyor.

Çatışmalar nedeniyle evleri yıkılıp zor durumda kalan Sur halkıyla dayanışma ağı, Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği ile birlikte her geçen gün daha da büyüyor. Bir tarafta Rojava Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nde Kardeş Aile Kampanyası sürdürülürken, diğer tarafta Sümerpark Ortak Yaşam Alanı'ndaki depoda paketleme işlemleri devam ediyor. Ağırlıklı olarak gençlerden destek gelirken, birçok aile de Rojava Deposu'na çocuklarıyla birlikte gelerek paketleme işlemi yapıyor. 

'Dayanışma ağı büyüyor'

Dayanışma ağının büyümesiyle birlikte görev ve sorumluluklarının da arttığını söyleyen Diyarbakır Rojava Deposu Yöneticisi Murat Çiçek, çalışmalarının daha da yoğunlaştığını aktardı. Birçok gencin depoya gelip paketleme işlerine katıldığını belirten Çiçek, "Bazı grup arkadaşlarımız var benimle birlikte saat 09.00'da gelip, akşam 20.00'ye kadar kalıyorlar. Bazı ailelerimiz var, çocuklarıyla birlikte depoya gelip ailece paketleme işlemi yapıyor. 1.5 yaşındaki oğluyla birlikte gelip yardım eden ailemiz var. Bu duyarlılığı bütün Amed halkından bekliyoruz. Çünkü biz bazen bu konuda yetersiz kalabiliyoruz. Gençlerimizin daha ağırlıklı olarak çalışmalarda yer almasını istiyoruz" şeklinde konuştu. 

'480 kardeş ailemiz oldu'

Başlattıkları Kardeş Aile Kampanyası'nın da büyük ilgi gördüğünü belirten Çiçek, kampanyanın başlamasından bu yana 480 ailenin Surlu ailelerle kardeş olduğunu söyledi. Kardeş Aile Kampanyası'nın işleyişini anlatan Çiçek, "Gerçekten kampanyaya olan yoğun destek bizi çok mutlu ediyor. Biz onlara zaten çok müdahale etmiyoruz. Onlar kendi aralarında oturup konuşuyorlar. Sadece düzenli olarak banka hesaplarından yatırılan miktarları takip ediyoruz, bir aksilik olduğunda düzeltiyoruz. Kendi aralarında anlaşıp beyaz eşya alan aileler var, kardeş aile kampanyası dahilinde kardeş olduğu ailenin çocuklarının eğitim masraflarını karşılayan aileler var" dedi. 

Çiçek, Rojava Deposu'na bütün Diyarbakır halkını çağırarak,"Ben de bir şeyler yapmak istiyorum diyen herkesi Rojava Deposu'na bekliyoruz" dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.