Sur için imza kampanyası başlatıldı

Sur için imza kampanyası başlatıldı

Sur'a dönük alınan 'kamulaştırma' kararına karşı sosyal medya üzerinde "Diyarbakır Sur'da kamulaştırma kararı kaldırılsın. Mülkiyet hakkı gasp edilmesin" sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde Bakanlar Kurulu'nun "Acele kamulaştırma" kararına karşı tepkiler artarken, sosyal medya üzerinden de "Diyarbakır Sur'da kamulaştırma kararı kaldırılsın. Mülkiyet hakkı gasp edilmesin" sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

Kampanyada, şu ifadelere yer verildi: "Çok kültürlü ve kimlikli yapısıyla binlerce yıldır aralıksız yaşam sürmektedir. Dünya Mirası Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri'nin tampon bölgesini oluşturur, ulusal ve uluslararası mevzuat kapsamında da korunması gerekli bir kenttir. 55 bin nüfusun yaşam sürdüğü Sur'da yaşanan çatışmalarla insansızlaştırmaya, yaşamın, üretimin, kültürel birikimin kesilmesine neden olacak, Sur'da 6292 adet parselin Bakanlar Kurulu tarafından alınan kamulaştırılması kararının iptal edilmesi, temel mülkiyet hakkının gasp edilmemesi için bu kampanya başlatılmıştır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.