Sur: 'Gün oturma günü değildir'

Sur: 'Gün oturma günü değildir'

Sur'da yaşayan yurttaşlar, Sur için çok geç olmadan harekete geçmek gerektiğine vurgu yaptı. Yurttaşlar, "Gün evde oturma günü değildir" diyerek, herkesi Sur'a sahip çıkma çağırdı.

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde sabah saatlerinde başlayan top atışları aralıksız sürüyor. 93 gündür kuşatmanın sürdüğü ilçede, sivil yurttaşların da yaşadığı mahalleler bombalanıyor. Sur'da yaşayan yurttaşlar, atılan her topun yüreklerinde ve beyinlerinde patladığını dile getirerek, halka "Sur'a sahip çıkın" çağrısında bulundu. 

'Saldırıları durdurmak istiyorsak birlik olmalıyız'

Yurttaşlardan Mehmet Ekin, ilçeye sabah saatlerinde bu yana 100'ün üzerinde top atışının yapıldığını belirterek, her atılan topla yüreğinin yerinden çıktığını söyledi. İlçede bulunanların katliam tehdidi altında olduğuna vurgu yapan Ekin, Cizre gibi bir vahşetin yaşanmaması için herkesin bulunduğu yerden harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Ekin, "Bu top atışları ve saldırıları durdurmak istiyorsak birlik olmalıyız" diyerek, herkesi alanlara çıkmaya çağırdı. 

'Sivillere rağmen saldırı'

Yurttaşlardan Adil Efe, bombalamanın yapıldığı mahallerde sivillerin yaşadığı bilinmesine rağmen saldırı yapıldığını söyledi. Efe, "Halkımız Sur'a sahip çıkmalıdır. Tam 93 gündür yanı başımızda bir saldırı var. Ama biz halen bu yaşananlar karşısında kayıtsız kalıyoruz" dedi. 

'Saldırıları hep birlikte önleyebiliriz'

Saldırılara tepki gösteren Kocere Topdemir, saldırı altında bulunan mahallerin tarihi yapılardan oluştuğuna işaret etti. Atılan her top atışının katletmenin yanında bir de tarihi yok etmeye dönük olduğunun söyleyen Topdemir, "Demokratım, barışı taraftarıyım ve insan hakları savunucusuyum diyen herkes bugün Sur'da yaşananlar karşısında sesini çıkarmalıdır. Bu saldırıları hep birlikte önleyebiliriz" diye konuştu. 

Mehmet Gülcan ise Kürt halkının birlik olması gerektiğini ve bu birliktelikle ancak bu abluka ve kuşatmanın kalkabileceğini söyledi. Çok geç olmadan harekete geçmek gerektiğine işaret eden Gülcan, "Gün evde oturma günü değildir" diyerek, herkesi Sur'a sahip çıkma çağırdı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.