Sur Belediye Eşbaşkanı Narin: Yıkanlara inat Sur'da var olacağız

Sur Belediye Eşbaşkanı Narin: Yıkanlara inat Sur'da var olacağız

Sur Belediye Eşbaşkanı Seyid Narin, devletin 102 gün boyunca yakıp yıktığı tarihi dokuyu geri getiremeyeceklerini ancak güzel bir yaşamı inşa edeceklerini ve Sur'u yıkanlara inat yeniden var olacaklarını söyledi.

Diyarbakır Sur Belediye Eşbaşkanı Seyid Narin, Dicle Haber Ajansı'na konuştu.

Narin'in açıklamalarından bazı bölümler şöyle:

"Yıkılan sadece binalar değil, yıkılan tarihimizdir, belleğimizdir. Çocukluğum Sur'da geçti. Dolayısıyla yok olan başta benim çocukluğum, gençliğimidir. Benim gibi binlerce insanın çocukluğu, gençliği anıları yıkıma tabii tutuldu. Bununla da yetinmeyip bu yıkımın siyasi faturasını da bize kesmeye çalışıyorlar. Sadece Kürtler değil burada yıkıma uğrayan otuza yakın kültür var. Bunlar Museviler, Ermeniler, Suryanilerdir. Sur'daki saldırılarla bir halkın umudunu hedef almak geleceğini hedef almaktır.

Sur'un felsefesi, birlikte, kolektif yaşamda ısrardır. Özyönetimin özü budur. Dünyanın her yerinde esas olan üretime halkı adapte etmektir. Partimizin demokratik çözüm anlayışı da bu yöndedir. Daha fazla iktidar bu halkı zehirliyor biz bunun tersiyle çözümün olacağını söylüyoruz. Kürtlerin kentleri yıkılırken ülkenin batısının da demokrasisi aşınıyor. Kutuplaştırma var. Gazeteciler gözaltına alınıyor düşünce insanlarının kitapları toplattırılıyor.

Sur'daki kolektif yaşama alışan insanları buradan koparmak çok zordur. Kobanê'de olduğu gibi Sur'da da yeniden inşa çalışması olacak. Belki tarihi dokuyu geri döndüremeyiz ama daha kaliteli bir yaşam inşa edeceğiz. Halkımızın ve dostlarımızın bir endişesi olmasın. Tuğlasız bir şekilde orijinal hali neyse bazalt taşıyla o şekilde Sur'u öyle inşa edeceğiz. Sur'u yıkanlara inat yeniden var olacağız Sur'da."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.