Suphi Altındöken cinayetinin iddianamesi hazırlandı

Suphi Altındöken cinayetinin iddianamesi hazırlandı

Özgecan Aslan’ın katili Ahmet Suphi Altındöken’in cezaevinde silahlı saldırı sonucu öldürülmesiyle ilgili iddianame hazırlandı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan’ı öldüren Suphi Altındöken’in Adana F Tipi Cezaevi’nde yüksek güvenlikli cezaevinde öldürülmesi ve babası Necmettin’in Altındöken’in yaralanması olayına karışan 7 sanık hakkında iddianame hazırlandı.

Cumhuriyet Savcısı iddianamede, katil zanlısı Gültekin Alan’ın ağırlaştırılmış müebbet ve 52 yıl 6 ay, diğer 5 sanığın ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl, 1 sanığın ise 5 yıl hapsini istedi.

Mahkeme tarafından kabul edilen iddianamede; Gültekin Alan’ın ağırlaştırılmış müebbet ve 52 yıl 6 ay, infaz koruma memuru Hacı Ahmet Özdoğan, silahı cezaevine soktuğu iddia edilen hükümlü Hüsamettin Bağlar’ın eşi Gamze Bağlar, hükümlü Hüsamettin Bağlar, diğer tutuklular Ahmet Tekin Baykal ve Ferat Yüksel’in ağırlaştırılmış müebbet ve 28 yıl, Serkan Akkoca’nın ise 5 yıl hapis ve 10 milyon liraya kadar para cezası ile cezalandırılması istendi.

Sanıklar, 18 Temmuz’da hakim karşısına çıkacak.

Yayın yasağı konuldu

18 Temmuz’da hakim karşısına çıkacak sanıkların yargılanacağı davayla ilgili olarak mahkeme heyeti yayın yasağı kararı aldı.

Olayla ilgili ve olay yerine ait kamera kayıtları, fotoğraflar, deliller ve belgelerin, ifade tutanaklarının basın yayın organları, internet ve sosyal medya ortamında yayınlanması yasaklandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.