Sülük İle Hem Tedavi Yapıyor, Hem Geçimini Sağlıyor

Sülük İle Hem Tedavi Yapıyor, Hem Geçimini Sağlıyor

Mardin’in Dargeçit ilçesinde yaşayan Ahmet Aşık, Kızıltepe ilçesinde bir çok hastalığa şifa olan sülükleri satarak hem vatandaşların tedavilerine yardımcı oluyor, hem de ailesinin geçimini sağlıyor.

MARDİN - Sülük tedavisinin apseden çıbana, glokomdan eklem ağrılarına, kısırlıktan kan ve dolaşım sorunlarına sayısız derde deva olduğu belirtildi. Yangılı - iltihaplı hastalıklarda, romatizmada, tendinit ve tendovajinitte, artritte, gelişimsel ortopedi kusurlarına bağlı ağrılarda, hatta plastik cerrahide bile sülük kullanıldığı biliniyor. Sülüklerin hasarlı sinir ve kas dokularına da iyi geldiği yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıktı. Dargeçit ilçesinde yaşayan Ahmet Aşık, Kızıltepe ilçesine gelerek elindeki kapta yaklaşık 200 sülük ile çarşıda gezerek hem sülük satıyor, hem de isteyene sülüklü tedavi uyguluyor. Ahmet Aşık, sülük tedavisinin de doğal tedavi yöntemlerinden biri olduğunu ve bu işi yaklaşık 30 senedir yaptığını söyledi. Aşık, sülük satıcılığı yaptığını, isteyene ise sülük tedavisini uyguladığını belirtti.

Türkiye'nin sülük açısından son derece zengin bir ülke olduğunu belirten Aşık, dünya çapındaki bazı ilaç firmalarının da sülükten yararlandığını kaydetti. Sülüğün bir çok hastalığa deva olduğunu belirten Aşık, “Yaklaşık 30 senedir bu mesleği yapıyorum. Hem insanları tedavi ediyorum. Hem de sülük satarak geçimimi sağlıyorum. Sülüklerin tanesini 5 liradan satıyorum, tedaviyi ben yaparsam o zaman sülük başına 10 TL alıyorum. Sülükleri genelde Şırnak ve Dargeçit bölgesinde kayalıklardan çıkan doğal kaynak pınarlarından topluyorum. Bu güne kadar birçok insanı tedavi ettim. Çok şükür bugüne kadar tedavi ettiğim insanlardan bir şikayet gelmedi. Bir sülük bir tedavide kullanılır. Bir sülüğün iki insanın tedavisinde kullanılması zararlıdır. Onun için her sülüğü tek sefere mahsus kullanıyoruz. Sülük, tansiyon, şeker, felç, migren, basur, egzama, kireçleme, bel fıtığı ve iltihaplanma yani birçok hastalığın tedavisinde uygulanıyor. Tedaviden sonra ufak bir kanama meydana gelir, damar ve vücuttaki pis kanı dışarıya akıttıktan kısa bir süre sonra kanama kendiliğinden durur" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum