Sultanahmet'te patlama: 10 ölü

Sultanahmet'te patlama: 10 ölü

İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda şiddetli bir patlama meydana geldi. Valilik 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 15 kişinin yaralandığını açıkladı. Patlamaya yayın yasağı getirildi.

İstanbul Sultanahmet Meydanı Dikilitaş'ta 10.20 sularında şiddetli bir patlama meydana geldi. Patlamaya yayın yasağı getirildi.

İstanbul Valiliği, 11:30'da yaptığı açıklamada, 10 kişinin öldüğünü, 15 kişinin yaralandığını, patlayıcının cinsinin araştırıldığını açıkladı.

İstanbul İl Sağlık Müdürü Selami Albayrak da dokuz kişinin hayatını kaybettiğini açıklamıştı, yaralılardan birinin hastanede yaşamını yitirdiği belirtildi.

Yaralılar Haseki ve Samatya hastanelerine götürüldü.

Patlama sesi Beşiktaş, Taksim, Karaköy, Kadıköy ve Üsküdar’dan duyuldu. Eminönü-Beyazıt hattında tramvay seferleri iptal edildi.

Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda polis, sağlık ve itfaiye ekibi sevk edildi. Bomba uzmanı ekipler de bölgeye gönderildi. Sultanahmet Meydanı'nın etrafı polis koridoruyla çevrilirken, Dikilitaş etrafında da çok sayıda itfaiye aracı bulunuyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.