Süleyman Soylu: Bu bir başlangıç seçimidir

Süleyman Soylu: Bu bir başlangıç seçimidir

Bakan Süleyman Soylu Şırnak'ta konuştu: Bu seçim, hem kazandıklarımızı muhafaza etme-koruma hem de elimizi geleceğe uzatma seçimi...

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Haziran’daki seçimlerin ‘yeni bir başlangıç’ seçimi olduğunu ifade ederek, “Bu seçim, hem kazandıklarımızı muhafaza etme-koruma hem de elimizi geleceğe uzatma seçimidir. Bu seçim makûs talihimizi yenme seçimidir. Birileri bu uyuyan devin uyanmasını istemiyor” dedi.

Şırnak’a çeşitli ziyaret ve incelemelerde bulunmak üzere gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Valiliği ziyareti sırasında kayyım belediye başkanları ile toplantı salonunda basına kapalı bir toplantı yaptı. Daha sonra AK Parti Şırnak İl Başkanlığı’nı ziyaret eden Soylu, konferans salonunda partililere hitaben bir konuşma yaptı. Partililerden “bugünlerde de dua etmelerini ve gayret göstermelerini” isteyen Bakan Soylu, “Sadece kendiniz için değil, sınırlarımızın dışında komşularımızdan, din kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntılar içerisinde olanlar için de dua edin. Filistin’de yaşanan zulüm ve vahşet, net bir şekilde ortadadır, herkes görmektedir. Ama dünyanın yarısı buraya kıskançlıkla, diğer bir yarısı da nefret ve insanlıktan uzak bir gözle bakmaktadır” diye konuştu.

‘YENİ BİR BAŞLANGIÇ YAPMA SEÇİMİ’

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 24 Haziran’da yapılacak seçimlere de değinerek, “Bu seçim yeni bir başlangıç yapma seçimidir. Bu seçim, hem kazandıklarımızı muhafaza etme-koruma hem de elimizi geleceğe uzatma seçimidir. Bu seçim makûs talihimizi yenme seçimidir. Birileri bu uyuyan devin uyanmasını istemiyor” dedi. Bölgede 4-5 gündür incelemelerde bulunduğunu da belirten Bakan Soylu şunları söyledi, “Burada bir huzurun olduğunu görüyoruz. Polisimizin, jandarmamızın, güvenlik korucularımızın hangi maliyetler ödediğini, esnaflarımızın hangi maliyetler ödediğini, hayvancılık yapmak isteyen insanların nasıl önlerinin kesildiğini, nasıl onlardan haraç almak istendiğini ve bu ülkede nasıl bir toplum oluşturmak istendiğini biliyoruz. Bu ülkede bu tablonun nasıl bir şekilde oluşturulmak istendiğini biliyoruz. Bu ülkenin bir bireyi olarak dün Hakkari’ye, Yüksekova’ya gelmiş onlarca gazeteciyle karşılaştım. 4-5 gündür biz buradayız diyorlar. Hiçbir şey dışarıdan anlatıldığı gibi değil. Burada her biri bir huzur şehri olmuş.”

Konuşmaların ardından AK Parti Şırnak İl Başkanı İbrahim Halil Erkan, Bakan Soylu’ya el dokuması kilim hediye etti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.