Süleyman Soylu: Antalya Emniyeti'ndeki intihar için müfettiş görevlendirildi

Süleyman Soylu: Antalya Emniyeti'ndeki intihar için müfettiş görevlendirildi

HDP Grup Başkanvekili Filiz Kerestecioğlu, 2.5 yıldır kayıp olan Murat Araç’ın Antalya Emniyeti’nde intihar ettiği yönündeki haberleri gündeme getirdi, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’dan açıklama istedi.

Olayı doğrulayan Bakan Soylu, söz konusu kişinin “aranan bir şüpheli şahıs” olduğunu, jandarma tarafından bir yol kontrolünde gözaltına alındığını daha sonra Antalya Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi’ne gönderildiğini söyledi. Şahsın burada 2’nci kattan camdan atlamak suretiyle intihar ettiğini söyleyen Soylu tüm uğraşlara rağmen kurtarılamadığını söyledi.

Türkiye’de on binlerce kişinin gözaltına alındığını söyleyen Soylu, “Benim İçişleri Bakanlığım döneminde de ondan önceki dönemlerde de bu olaylar yaşanmıyor. Hemen oraya müfettiş gitti. Bütün soruşturmalar yapılıyor” dedi.

Bakan Soylu, son zamanlarda PKK’den ‘yakalanma durumunda nasıl davranılacağıyla ilgili’ bazı istihbaratlar olduğunu belirterek şunları söyledi, “Özellikle PKK terör örgütü ‘Yakalanacağınız zaman bu konuda böyle davranın’ diye gerek telsiz görüşmelerinden gerekse de bizim özellikle Bingöl Şenyayla’da yakalamış olduğumuz, bizim ‘kütüphane” diye nitelendirdiğimiz 552 bin dijital belgede net bir şekilde okuduğumuz bir değerlendirmesi var ve bunlar yeni. Mesela İzmir’de polisin kuşattığı bir PKK terör örgütü mensubu biliyorsunuz boğazını kesti kendisi ve polis arkadaşlarımız onu hastaneye yetiştirdiler ve hayatını kurtardılar; teslim olmamak için boğazını kesti. Tabii, bu talimat hangi örgüt mensubuna ne kadar ulaşmıştır, bunu bilemeyiz ama böyle bir talimatın da varlığını arkadaşlarımıza biz ilettik, bu konuda gayet tedbirli olması lazım geldiğini de kendilerine, kendi talimatlarımızla beraber ortaya koyduğumuzu ifade etmek isterim.”

KERESTECİOĞLU: BU RİSKLİ BİR AÇIKLAMA

Bakanın bu açıklamasının riskli olduğunu söyleyen Kerestecioğlu, “Siz bunu bir bilgi olarak yapmış olabilirsiniz, gerçekliği de olabilir ama aynı zamanda, bence riskli bir açıklamadır, aynı şeyi emniyet görevlilerine de yapmanız gerekir çünkü bu açıklamanız, aynı zamanda, bu tür olabilecek her olayda, ‘Zaten böyleydi, örgüt böyle diyordu’ gibi şeyleri de getirebilir. Bunu samimiyetle söylüyorum yani önemli olan o zamanlara dönmemektir” dedi.

Kerestecioğlu’na yanıt veren Bakan Soylu, yakalanan bir IŞİD üyesinin İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde bir polisi öldürdüğü olayı hatırlattı, “Şimdi, bunu meşrulaştırmak için böyle bir şeyi söylemek son derece yanlıştır, böyle bir şey söylemeyiz, tam tersi ‘Bu tip yaklaşımlar var, bu tip yaklaşımlara karşı tedbirlerinizi en üst şekilde alın’ diye bizim talimatlarımız söz konusu, bunu, burada ifade etmek için söyledim” dedi.

Kerestecioğlu, bağımsız adli tıp incelemesi gerektiğini ifade etti. (DUVAR)

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.