Su kanalında can pazarı

Su kanalında can pazarı

Konya’da atık su kanalına düşen kamyonda adeta can pazarı yaşandı. Kamyondan kendi imkanlarıyla çıkan kişi, araçta kalan oğlu ve şoförün kurtarılmasını titreyerek izledi. Zaman zaman oğluna seslenen babanın çaresizliği yürek burktu.

Kaza, saat 05.30 sıralarında Konya Aksaray Karayolu’nun 32. kilometresinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Erzurum’dan 25 adet büyükbaş hayvan alarak Burdur’da satmak için yola çıktıkları öğrenilen Cemalettin G. (37) idaresindeki 25 HH 277 plakalı kamyon, sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu atık su kanalı üzerindeki köprünün korkuluklarına çarptıktan sonra iki köprü arasındaki boşluktan aşağıya düştü. Kanala düşen kamyonun şoför mahalli 2 metre derinliğindeki suyun altında kalırken, 63 yaşındaki Kemal A. bulunduğu yerden fırlayarak suyun içine düştü. Kamyonun kupa bölümünde sıkışarak suyun altında kalan sürücü Cemalettin G. ve Mehmet A. (34) ise kurtarılmayı bekledi. Kendi imkanlarıyla köprünün altından geçerek kıyıya çıkan Kemal A, yola çıkarak yoldan geçenlerden yardım istedi. Kazayı gören vatandaşlar sağlık ve polis ekiplerini aradıktan sonra, başka kaza olmasın diye kamyondan çıkan büyükbaş hayvanları yol kenarında bulunan otlak alana yönlendirdi. Kaza yerine gelen polis ekipleri itfaiye ekiplerinden yardım istedi. Olay yerine gelen itfaiye görevlileri kendilerini köprünün demirlerine bağlayıp kamyonun üzerine inerek, hidrolik makas ile kupa bölümünü kesmeye başladı. Uzun süren çalışmalar sonrası kupa bölümünü kesen itfaiye ekipleri kamyonda sıkışarak suyun altında kalan sürücü Cemalettin G. ve Mehmet A’yı kurtardı. Kazayı gören G.K. isimli bir kişi ise, "Beni solladı geçti, aramızda 50-100 metre vardı. Bir baktım toz bulutu kalktı, ondan sonra araba buraya uçtu” diyerek kaza anını anlattı.

KAZADAN KURTULAN BABA TİTREYEREK SUYUN ALTINDAKİ OĞLUNA SESLENDİ

Kanala devrilen kamyondan fırlayıp suya düşen 63 yaşındaki baba Kemal A, yola çıkarak titreye titreye yardım istedi. Oğlunun ve arkadaşının hayatta olup olmadığını bilmeyen Kemal A. sürekli olarak kamyondaki oğluna, "Mehmet sen misin, sağ mısınız, ikinizde mi” diyerek seslendi. Oğlunun ve arkadaşının sesini duymasına rağmen sakinleşmeyen Kemal A. çevrede bulunan vatandaşlara, “İki ses geliyor değil mi” diyerek kendini rahatlatmaya çalıştı.

BABA, “BEN ONLARI KURTARABİLİRİM” DİYEREK TEDAVİYİ REDDEDİP, AMBULANSTAN AŞAĞIYA İNDİ

Olay yerine gelen sağlık ekipleri müdahale etmek için Kemal A’yı ambulansa almak istediği sırada bir anda durarak, “Ya bende bir şey yok. Kamyondan ses geliyor. Ben suyun içinden çıkarken bir baktım, kendim suyun içindeyim” diyerek ambulansa bindi. Titreyerek ambulanstan inen baba Kemal A, “Ya beni götürmeyin, ben onları kurtarabilirim” diyerek tedaviyi reddetti. Sağlık ekibinin getirip üzerine battaniye örttüğü Kemal A. köprüye giderek oğluna “Mehmet siz sağ mısınız” diyerek tekrar seslendi.

KAMYONDAN KURTARILAN 34 YAŞINDAKİ MEHMET İLK OLARAK BABASINA SESLENDİ

İtfaiye ekiplerinin çalışmaları sırasında kamyonun kasasından suya inen büyükbaş hayvanlar ise kanaldan kıyıya çıktı. Kupa bölümünün kesilmesiyle birlikte ilk olarak Mehmet A. dışarıya çıkarak “Baba” diye bağırıp babası Kemal A’ya seslendi. Kamyondan kurtarılan Mehmet A. itfaiye ekipleri tarafından iplere bağlanarak kanaldan sağlıklı bir şekilde yola çıkartıldı. Kamyondan oğlu Mehmet A’nın kurtarılmasını bekleyen Kemal A. sağlık ekiplerinin olduğu yere gitti. İtfaiye ekipleri tarafından suyun altından kurtarılıp yola çıkarılan Mehmet A. iplerin çözülmesinin ardından babası Kemal A’ya sarıldı. Uzun süre babasına sarılıp öpen Mehmet A, “Babacığım seni çok aradım” diyerek ağladı. Sağlık ekipleri tarafından sedyeye alınan Mehmet A. ve babası aynı ambulansa alınarak yapılan ilk müdahalesi sonrası hastaneye kaldırılıp tedavi altına alındı. Kazadan hafif şekilde yaralı kurtulan sürücü Cemalettin G. de ambulansla hastaneye kaldırıldı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.