STK'lardan Lice protestosu

STK'lardan Lice protestosu

Lice'de yaşamını yitiren 2 kişiden biri olan Ramazan Baran toprağa verildiği Diyarbakır'da bugün akşam saatlerinde kent merkezinde faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri protesto gösterisi yaptı.

DİYARBAKIR - Ofis Ekinciler Caddesi'nde toplanan, KESK, DİSK, Eğitim Sen ve Tabipler Odası'nın da aralarında bulunduğu Demokratik Emek Platformu üyesi yaklaşık 3 bin kişi, Büyükşehir Belediyesi Konukevi'ne kadar yürüdü.

Burada toplanan STK temsilcileri ile kendilerini görüntülemeye çalışan polis ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. STK temsilcileri, polis basın bürosuna bağlı ekiplerin kendilerini görüntülemesini istemeyerek, uzaklaşmasını istedi. Polis ekiplerinin uzaklaşmasıyla birlikte gerginlik de sona erdi.

Konukevi önünde oturma eylemi yapan Demokratik Emek Platformu üyeleri, Kürtçe ve Türkçe slogan atarak, yaşanan ölümleri protesto etti. Yaklaşık yarım saat oturan gup adına Eğitim Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yıldırım Aslan ve Başkan Yardımcısı Mehmet Karaz, kısa birer konuşma yaptı.

STK'lardan Lice protestosu

STK'lardan Lice protestosu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.