Soyvetler asfalta dönüyor!

Soyvetler asfalta dönüyor!

Sovyetler döneminde üretilen Volga araçları yeniden üretilebilir. Döneminde çok popüler olan araçların üretimi 2008 yılında durdurulmuştu.

Rusya’da araç üretim şirketi GAZ Group, Sovyet otomobili Volga’yı yeniden üretime sokmak istiyor. Volga otomobilleri ilk kez Gorki Otomotiv Fabrikası (GAZ) tarafından Ekim 1956’da üretilmeye başlandı. GAZ-21 Volga aracı, 1956-1970 yıllarında üretildi ve Sovyet yöneticiler, taksi şoförleri, tarafından kullanıldı. Aracın üretimi 2008 yılında durdurulmuştu.

Vedomosti’ye konuşan GAZ Group şirketinin bağlı olduğu Russkih Maşin (Rus Arabaları) şirketinin yönetim kurulu başkanı Zigfrid Volf, Volga arabalarını geri döndürebileceklerini söyledi. Volf, “Volga hafif yükleri ve teçhizatları taşıyabilecek bir arabanın geliştirilmesi konusunda bir marka olarak, uygun olabilir. Böyle bir aracın geliştirilmesine karşı çıkmam. Böyle bir aracı geliştirirsek fiyat, yüksek kalite ve güvenilirlik de dahil olmak üzere, özellik olarak bilinenin aynısı olur” ifadelerini kullandı. (Kaynak: Sputnik)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.