Soylu: 'Tek dal' alan su taşımış olur

Soylu: 'Tek dal' alan su taşımış olur

Bakan Süleyman Soylu Türkiye'de uyuşturucu cezalarının yüksek olduğunu belirtti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotim Temel Eğitim Sertifika Töreni’nin de konuştu. Soylu, “Alınan tek bir dal kaçak sigara bile terör örgütünün değirmenine su taşımaktadır. Kimse kusura bakmasın” dedi.

Türkiye’deki cezaların Avrupa’ya oranla daha yüksek olduğunu belirten Bakan Soylu, “ABD’nin Afganistan’a müdahale ettiği yıl olan 2002’de haşhaş ekim alanı 17 bin hektardı. 2017 yılında ise üretim alanı tam 328 bin hektara çıkmıştır. Uyuşturucu meselesi dünyanın üzerine bir çığ gibi gelmektedir. Ancak dünya halen havaya bakıp ıslık çalmaktadır” açıklamalarında bulundu.

48 bin 859 UYUŞTURUCU OLAYINA MÜDAHALE

Soylu, “Uyuşturucu ve narkotik madde arama branşında ülke genelinde 286 dedektör köpek görev yapıyor. Bunların sayısını arttırmak için de çalışmalarımız devam etmektedir. Uyuşturucu ile mücadelede en önem verdiğimiz projelerden birisi de ‘Narkotim Projesi’dir. 11 aralık 2014 tarihinde 11 pilot ilde hayata geçirilmiş olup, halen 50 ilde faaliyetlerine devam etmektedir. Projenin başlangıcından itibaren gerçekleştirdiği operasyonlarla 48 bin 859 olaya müdahale etmiş 87 bin 216 kişiye adli işlem yapılmış ve toplam 30 bin 129 şahıs tutuklanmıştır. İstanbul’daki narkotim operasyon sayısı 2017 yılında 4 bin 256, tutuklu sayısı 3 bin 533 olarak gerçekleşmiştir” dedi. (DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.