Soydan için müebbet isteniyor

Soydan için müebbet isteniyor

'İşte Gever'e gizli operasyon belgesi' haberi sebebiyle tutuklanan DİHA Muhabiri Şermin Soydan için müebbet hapis cezası isteniyor.

"İşte Gever'e 'gizli' operasyon belgesi" başlıklı haberi gerekçe gösterilerek tutuklanan DİHA Muhabiri Şermin Soydan'ın ilk duruşması, 10 Ağustos'ta Hakkari 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek. Mesleki faaliyetleri ve görüşmeleri yasa dışı ilan edilen Soydan'a hakkında hazırlanan iddianame ile müebbet hapis cezası isteniyor.

Sözkonusu haberi nedeniyle hazırlanan iddianame ile Soydan hakkında Türk Ceza Kanunu 327/1 maddesi (Devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etme) ve "Devletin savaş ve imkânlarının tehlikeye sokulması" iddiasıyla "müebbet hapis" cezası istenirken, "Örgüte üye olmak" iddiasıyla 3 ile 8 yıl, "Örgüte yardım ve yataklık etmek" iddiasıyla ise 5 ile 10 yıl arasında hapis cezası isteniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.