Soyağacı dönüyor: Artık kotalı

Soyağacı dönüyor: Artık kotalı

E-Devlet'in yoğun ilgi nedeniyle çöken soyağacı sorgulama hizmeti yeniden açılıyor. Günlük kotalı olacak uygulama en geç bir hafta içinde tekrar kullanılabilecek.

Geçtiğimiz hafta e-Devlet üzerinden hizmete sunulan ve yoğunluktan dolayı kaldırılan alt-üst soy sorgulama ekranı tekrar açılıyor. Vatandaşların aşırı giriş yapmasıyla askıya alınan soyağacı hizmeti en geç bir hafta içinde yeniden devreye girecek.

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre; Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü sistemdeki sorunun giderilmesi için Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile birlikte çalışma başlattı.

Genel müdürlükten bir yetkili “Sistemin kapasitesinin yükseltilmesi söz konusu. Şu anda test çalışması yapıyoruz. ‘Sistem kilitlenmeden en fazla ne kadar soyağacı sorgulama yapılabilir’ konusundaki çalışma sürüyor. En geç bir hafta içinde vatandaşlar yeniden soyağacı sorgulaması yapabilecek. Ancak günlük kota olacak. Kullanıcılardan ricamız, sakin olmaları” dedi.

HABERİN TAMAMI

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.