Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Ayala: Adalet Yürüyüşü büyüyecek

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Ayala: Adalet Yürüyüşü büyüyecek

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, Kılıçdaroğlu'nun yürüyüşünü Gandhi ve Martin Luther King'in ayrımcılığa karşı yürüyüşlerine benzetti.

Sosyalist Enternasyonal Genel Sekreteri Luis Ayala, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başlattığı Adalet Yürüyüşü’ne katıldı.

Sosyalist Enternasyonal Genel Başkanı Yardımcısı CHP’li Umut Oran’la birlikte üzerinde Türkçe ve İngilizce ‘adalet’ yazılı tişört giyerek yürüyüşe destek veren Ayla, Duvar’a açıklamalarda bulundu.

KING’İN AYRIMCILIĞA KARŞI YÜRÜYÜŞÜ GİBİ

Ayala, şöyle dedi: “Bu yürüyüşün geçmişte birçok örneği var. Adalet Yürüyüşü’nü Hindistan’daki Gandhi yürüyüşüne benzetiyorum. Bu yürüyüşte barışçıl bir yürüyüştü. Amerika’da Martin Luther King’in ayrımcılığa karşı yaptığı yürüyüş de buna benzer bir yürüyüştü. Ayrıca Latin Amerika’da da buna benzeyen yürüyüşler oldu. Bu yürüyüşlerde şiddet yoktur, barışçıl bir yürüş olma özelliklerini koruyor.”

‘DÜNYAYI İLGİLENDİREN BİR MESAJ’

Ayala, yürüyüşün sonuçlarına ilişkin beklentilerini ise şöyle dile getirdi: “Yürüyüş sonunda çok daha büyüyecek ve genişleyecek.  Bu da daha kolektif bir mesaj verecektir. Sadece Türkiye’yi değil bütün dünyayı ilgilendiren bir mesaj verecek. Yürüyüşün sonunda yeni düşünceler, yeni duygular olacak. Ben bir gün bile yürüyerek çok etkilendim. 28 gün yürüyerek o etkileşimden çok güzel bir mesaj çıkacağından eminim. Kılıçdaroğlu’nu çok iyi ve dikkatli dinlememiz lazım. Bu yürüyüşte barışçıl bir eylem bu da çok güzel olacak.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.