Sosyal medya operasyonunda 8 gazeteci tutuklandı

Sosyal medya operasyonunda 8 gazeteci tutuklandı

Aykırı’nın Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ile Muhbir’in yöneticisi Süha Çardaklı'nın da aralarında bulunduğu 8 kişi, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla tutuklandı.

Sosyal medya hesapları üzerinden mültecilere yönelik paylaşım yapan hesaplara dair başlatılan soruşturma kapsamda aralarında Aykırı haber sitesinin genel yayın yönetmeni Batuhan Çolak, Ajans Muhbir’in editörü Süha Çardaklı ve Haber Report sayfasının sahibinin de bulunduğu 27 hesap yöneticisi gözaltına alındı.

8 KİŞİ TUTUKLANDI

Gözaltına alınan Aykırı haber sitesi Genel Yayın Yönetmeni Batuhan Çolak ile Muhbir haber sitesinin yöneticisi Süha Çardaklı’nın da aralarında bulunduğu 8 kişi, “halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma” ve “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme” suçlamasıyla tutuklandı. 4 kişi savcılıkta serbest bırakılırken, hakimliğe gönderilen 15 kişi ise yurtdışına çıkış yasağı ve adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.