Sonbaharda Keşfedebileceğiniz Rotalar

Sonbaharda Keşfedebileceğiniz Rotalar

Tatil yapmak için yalnızca yaz ayları değil aynı zamanda ilkbahar ve sonbahar ayları da oldukça etkileyici sezonlardan biri.

Sonbaharda yapılacak olan aktiviteler oldukça çeşitlidir. İllere göre gezilmesi ve görülmesi gereken yerler ve yapılması gereken birçok etkinlik mevcut. Örneğin; sıcak yaz aylarında gezilmesi neredeyse imkansız olan Adana’ya sonbaharda İstanbul Adana otobüs bilet fiyatları araştırılıp gidilebilir. İnsanların içini huzurla dolduran sonbahar dönemleri tüm yılın da stresini attırmaya yönelik bir başrol oyuncusudur. Keyifli tatiller, huzurlu sohbetler, dingin geziler için sonbahar ayları oldukça ideal bir tercih oluyor. Maviden mora çalan akşam saatleriyle, turuncu ve yeşilin çeşitli tonlarını barındıran manzaralarıyla ve özellikle de doğayla iç içe olan gün vakitleriyle sonbahar içleri huzurla dolduruyor. İstanbul Adana otobüs bilet fiyatları incelendikten sonra Adana’nın en tatlı iklimiyle karşılaşılabilir. Doğanın sessizliğini yakından hissetmek isteyenler, sevdikleriyle doğayla iç içe yürüyüş yapmak isteyenler ve özellikle de eşsiz manzaraların keyfini çıkarmak isteyenler için sonbaharda keşfedilmesi gereken birçok farklı rota mevcuttur. Kafa dinleme odaklı keşfedilebilecek rotaların yanı sıra maceraya atılabilecek rotalar da bulunuyor. Farklı bakış açılarına sahip bir şekilde tatil yapmak isteyenlerin ilk durağı ile İstanbul Bursa bilet fiyatları kapsamında Bursa oluyor. Sonbaharın başında dahi beyaza bürünen Uludağ tam anlamıyla bir kayak merkezi olarak kabul ediliyor.

Bolu’nun Güzellikleri ile Baş başa Bir Tatil

Sonbahar denilince akla ilk gelen yerlerden biri olan Bolu, başlı başına sonbahar tatiline uyum sağlayan bir şehir. Farklı doğal güzellikleri ile adından söz ettiren Bolu’ya sonbahar dönemlerinde kolayca gidilebiliyor. Burada yer alan Abant, sonbahar tatillerinde mutlaka uğranan bir uğrak noktası. Hem yerli hem yabancı turistlerin ilgisini çeken Bolu Abant, tam anlamıyla bir kartpostal görünümü sunuyor. Duru bir göl ve ardından görünen ahşap kulübe ziyaretçilerin ilgisini çekmeye hızla devam ediyor. Kasım ayında gidilebilecek sonbahar rotalarından biri olan Bolu Abant, ev konforunu ziyaretçilerine yaşatıyor. Bisiklete binilen, doğa yürüyüşü yapılan ve özellikle de gölde sandalla gezilen avantajlarıyla ziyaretçilerini karşılıyor.

Her Mevsim Başka Macerası ile Yedigöller

Ankara Marmaris otobüs bileti temin edilerek Marmaris’e geçilebilir ve ardından gerçek bir sonbahar rotası keşfetmek için Bolu Yedigöller’e geçiş yapılabilir. Bolu civarında bulunulduğunda kuş sesleriyle dikkat çeken, 7 gölden oluşan, çadırları alıp kamp kurulabilen oldukça sessiz ve sakin bir sahadır. Köknarlardan ıhlamurlara, çamlardan şelalelere, dilek çeşmesinden gülen kayalara dek farklı keşifler sunan Yedigöller ile farklı bir hava içe çekilebilir. En güzel keşiflerin yapılmasına olanak sunan Yedigöller, bölge hakkında güzel bilgilere sahip olunmasını da sağlıyor. Ankara Marmaris otobüs bileti aldıktan sonra bu güzelliklere şahit olunabiliyor.

Safranbolu’nun Adım Adım Tarih Sokakları

Sonbaharda daha farklı bir tatil düşünenler ve tatilini kültürel ve tarihi açıdan değerlendirmek isteyenler için de Safranbolu başlı başına bir listedir. 1994 yılından bu yana UNESCO tarafından koruma altına alınmış olan Safranbolu her sokağı gezilmesi gereken bir şehir. 100 yıl öncesinin Osmanlı kültürünü sokaklarında yaşatmakta olan Safranbolu, nostalji kokan mekânlarıyla da dikkat çekiyor. Bektaşi kültürünün buram buram yaşatıldığı bu sokaklarda hem yerli hem yabancı turistler bolca geziyor. Böyle yerler gerçekten var mıydı, dedirten Safranbolu; terlemeden gezilebilecek dört dörtlük bir sonbahar rotası olarak kabul ediliyor.

Sonbaharın Huzuru Amasra’da

Sonbaharın en huzurlu rotalarından biri olan Amasra, Bartın sınırları içerisinde yer alıyor. Buraya uğramadan geçen turistleri pişman ettiren Amasra, Bartın’a bağlı bir şehir. Sakin koylarıyla, balık lokantalarıyla, günübirlik gezilere ve konaklamaya uygunluğuyla adından söz ettiriyor. Her yıl rahatlıkla gidilebilecek ve gezilebilecek bir potansiyeli olan Amasra, konforlu ve kaliteli bir şekilde tatil noktaları arasında yer alıyor.

Küre Dağlarında Turuncu Manzaralar

Kastamonu’nun Küre Dağları harika bir sonbahar rotası olarak kabul ediliyor. Batı Karadeniz sonbahar rotalarında her zaman ön planda olmayı başarıyor. Buna istinaden dağların en görülesi yerleri ise Küre tarafları. Şelale, orman, kanyon derken nereye bakılacağını şaşırtan Küre Dağları, muhteşem turuncu tonlu manzaralara sahip. Yerli ve yabancı tüm turistleri büyük ölçüde şaşırtıyor. Zarafetiyle herkesin beğenisi kazanan Küre Dağları, sonbaharın gündüzünde güneş akşamında ise soba oluyor.

Çanakkale’de Hareketli Bir Sonbahar

Hareketli bir sonbahar rotasına çıkmak isteyenler için en ideal nokta Çanakkale. Derin derin temiz havanın içine çekildiği, mitolojiye dayanan tarihiyle dikkat çeken Çanakkale’de özellikle de Adatepe mutlaka görülmesi gereken bir sonbahar rotası. Oldukça keyifli ve tarihi bir sonbahar deneyimi elde etmek isteyenlere özgü. Şirin köyleriyle de tam bir cennet.

İzmir’in Şirince’sinde Kafa Dinleyin!

İzmir’e giderken önce bir bilet araştırması yapılabilir ve ardından İzmir’e geçiş yapılabilir. Özellikle de sonbahar döneminde kafasını dinlemek isteyenler için İzmir Şirince tam anlamıyla özerklik taşıyor. Akıllardan geçen tüm kötü ve negatif düşüncelerin bir kenara bırakıldığı İzmir Şirince, doğal güzelliklerin fışkırdığı bir nokta. Harika tesisleriyle, şömine ve şarap keyifleriyle Şirince mutlaka ziyaret edilmelidir.

Eskişehir Odunpazarı’nda Soğuğa Rağmen İç Isıtan Anlar

Sonbahar denilince akla ilk gelen rotalardan bir diğeri de Eskişehir. Soğuk olmasına rağmen içleri ısıtan manzara ve mekânlarıyla dikkat çekiyor. Gezilmesi gereken en önemli adreslerinden biri ise Odunpazarı ve evleri. Buram buram tarih kokan bu sokakları ve evleriyle anıları taze tutmayı öğretiyor. Keyifli ekim ve kasım akşamları Odunpazarı’nda gezerken ev sıcaklığını aratmıyor. Keşfedilmesi gereken ve keşfedilmesi büyük bir zevk veren Eskişehir tarihi sokakları, hediyelik eşya dükkânları ve müzeleriyle de büyük ilgi görüyor. İstanbul Bursa bilet fiyatları incelenip Bursa ziyareti yapıldıktan sonra Eskişehir’e geçilebiliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.