Soma'daki maden faciası

Soma'daki maden faciası

İran Büyükelçiliği, maden faciası nedeniyle taziye mesajı yayınladı.

ANKARA - İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mazriye Afkham, Soma ilçesinde kömür madeni ocağında meydana gelen patlama sonucunda yaşanan elim hadiseden dolayı üzüntülerini bildirerek, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletine ve olayda hayatını yakınlarını kaybeden kederli ailelere başsağlığı diledi.

İran İslam Cumhuriyeti ve halkının, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve halkının özellikle de kederli ailelerin olaydan duyduğu acıyı derinden paylaştığını ifade eden Afkham, söz konusu olayda yaralananlara acil şifalar, İran İslam Cumhuriyeti'nin olayın yaralarının sarılmasında her türlü yardıma hazır olduğunun altını çizdi.

Afkham, “İran İslam Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği olarak bizler de, taziye dileklerimizi bildirir, olayda hayatlarını kaybedenlere Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailelerine ve geride kalanlarına sabrı-cemil ve metanet dileriz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.