Soma'da ölen işçiye yaralı süsü verildiği iddia edildi

Soma'da ölen işçiye yaralı süsü verildiği iddia edildi

Soma'da yaşamını yitiren işçilerden birine yaralı süsü vermek amacıyla oksijen tüpüne bağlı olmayan maske takıldığı iddiası tartışma yarattı.

Enerji ve Tabii Kaynakla Bakanı Taner Yıldız, maden kazasında ölen işçi sayısının 284'e yükseldiğini bildirdi. Yıldız, Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Nükhet Hotar ile gazetecilere yaptığı açıklamada, madenocağındaki kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

BİLANÇO AĞIRLAŞIYOR

En son açıklamadan bu yana bir işçinin daha cenazesine ulaşıldığını dile getiren Yıldız, bununla birlikte olayda yaşamını yitiren işçi sayısını 284'e yükseldiğini kaydetti.  

6 CENAZE İÇİN MÜRACAT YOK

Yaşamını yitiren işçilerden 6'sı için henüz hiç müracaat yapılmadığını hatırlatan Yıldız, yakınlarına ulaşamayan ailelere, Başbakanlık AFAD Mobil Koordinasyon Merkezi yanında kurdukları birime başvurmaları çağrısını yineledi.

TARTIŞMA YARATAN KARE

Türkiye'yi yasa boğan maden faciasıyla ilgili tartışmalar devam ederken, sosyal medyada parylaşılan bir fotoğraf büyük yankı uyandırdı. Maden ocağından çıkarılan işçilerden birine yaralı süsü verilmek istendiği, bu nedenle de ağzına takılan maskenin oksijen tüpüne bağlı olmadığı iddia edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.