Soma Davası’nda bilirkişi raporu okunacak

Soma Davası’nda bilirkişi raporu okunacak

Soma’da 301 madencinin yaşamını yitirdiği iş cinayetiyle ilgili 6’sı tutuklu 46 kişi hakkında açılan davanın 10’uncu duruşması başladı. Duruşmada mahkemeye sunulan 262 sayfalık bilirkişi raporunun okunması bekleniyor.

Manisa’nın Soma ilçesinde, 301 işçinin hayatını kaybettiği ve 162 işçinin yaralandığı iş cinayetiyle ilgili 10. duruşma başladı.

Duruşma salonuna çevrilen Bülent Ciğeroğlu Kültür Merkezi’nde görülen duruşmada, tutuklu ve tutuksuz sanıkların yanı sıra müşteki ve sanık avukatları hazır bulunurken, duruşmayı izlemek için gelen madenci yakınları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve basın mensupları yapılan aramaların ardından duruşma salonuna alındı.

Duruşmada, geçtiğimiz Şubat ayında yapılan son bilirkişi incelemesinin raporu mahkemeye sunuldu.

Mahkeme tarafından görevlendirilen 10 akademisyen ve 1 elektrik mühendisi tarafından hazırlanan 262 sayfalık bilirkişi raporunda iş cinayetinden Soma Kömür İşletmeleri AŞ, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ), Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na bağlı Maden İşleri Genel Müdürlüğü (MİGEM) ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı sorumlu tutuldu.

Raporda ayrıca teknik koşullar arasında gaz maskelerinin işçilerin madenden kaçmasına olanak tanımamasından üretim zorlamasına, maden içi etkin haberleşme ve alarm sistemi bulunmamasından acil durumlar için bir planlama olmamasına kadar bir dizi eksikliğe vurgu yapıldı. (imc)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.