Soma davası ertelendi

Soma davası ertelendi

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği katliam ile ilgili 6'sı tutuklu 46 kişi hakkında açılan davanın 6'ncı duruşmasının yedinci oturumu sona erdi.

Manisa'nın Soma ilçesinde 301 madencinin yaşamını yitirdiği facia ile ilgili 6'sı tutuklu 46 kişi hakkında açılan davanın 6'ncı duruşmasının yedinci oturumu Soma, Kınık, İzmir, Bergama, Zonguldak ve Tavşanlı Asliye Ceza Mahkemeleri'nde işçilerden talimatla alınan ifadelerin okunması işlemi ile sona erdi. İfadesi okunan işçilerden Kadir Bütmez, madende sıcaklık artışı olduğunu ve bu durumu herkesin bildiğini vurguladı.

İşe girdikten 3 gün sonra facia ile karşı karşıya kalan ve kurtarma çalışmalarına katılan madenci Kadir Gündoğan da, ocaktan çıkardıkları cenazelerin birçoğunun ağzında gaz maskesi takılı olduğunu hatırlattı. Öte yandan işçilerin büyük bir bölümünün ifadelerinde madenin tehlike anında nasıl boşaltılacağını bilmediklerini aktardığı görüldü.

Mahkeme heyeti davayı 25 Şubat Perşembe gününe ertelenirken, duruşmada sanık avukatlarının daha önce ifadelerinde çelişki bulunması nedeniyle dinlenmesini talep ettiği 3 tanığın tekrar dinlenmesi bekleniyor. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.