Solingen Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı

Solingen Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı

Solingen Katliamı'nda hayatını kaybedenler anıldı. Merkel ve Çavuşoğlu Genç Ailesi ile görüştü.

Almanya’nın Solingen kentine bağlı Mitte kasabasında Genç ailesinin yaşadığı eve düzenlenen ırkçı saldırıda yaşamını yitirenler anıldı.

Katliamın 25’inci yılında, Düsseldorf kentinde düzenlenen törene Almanya Başbakanı Angela Merkel, Dişişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da katıldı. Solingen Katliamı’nda 2 kızını, 2 torununu ve 1 yeğenini kaybeden Durmuş ve Mevlüde Genç çifti, bugün Merkel, Çavuşoğlu ve Maas ile görüştü.

NE OLMUŞTU?

Solingen kentinde 29 Mayıs 1993’te ırkçılar tarafından kundaklanan Genç ailesinin evinde Gürsün İnce, Hatice, Hülya ve Saime Genç ile Gülistan Öztürk hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybeden 5 yaşındaki Saime Genç, 18 yaşındaki Hatice Genç, 9 yaşındaki Hülya Genç, 12 yaşındaki Gülistan Öztürk ve 28 yaşındaki Gürsün İnce aynı ailedendiler.

Çıkan yangından kurtulan 14 kişiden çoğu ağır yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. 15 yaşındaki Bekir Genç, 30’dan fazla ameliyat geçirmek zorunda kaldı. Saldırıyı düzenleyen 4 neo-Nazi ise dönemin en yüksek hapis cezasına çarptırıldılar. Türkiye kökenli işçiler evlerinin kundaklanacağı korkusuyla kapı zillerinden Türkçe isimlerini sildiler, balkonlarda su bulundurmaya başladılar ve olası bir kundaklamadan hızlıca kurtulabilmek için ip merdivenler almaya başladılar. Öyle ki bu ip merdivenler karaborsaya düşmüştü. (Kaynak: BBC Türkçe)

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.